Novi pionirski poduhvat tima IKVBV

VIDEO K9: U Institutu za kardiovaskularne bolesti Vojvodine je urađen još jedan pionirski poduhvat, u okviru Šestog simpozijuma mladih interventnih kardiologa Srbije održanog 17. decembra.

0
26

Po prvi put u Srbiji, ali i čitavom regionu, u istom aktu sprovedena je transkateterska implantacija veštačkog aortnog zalistka (TAVI) i implantacija stenta u grudnu aortu (TEVAR).

Intervenciju je uradio tim interventnih kadriologa i radiologa Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici 17. decembra u okviru Šestog simpozijuma mladih interventnih kardiologa Srbije, a čitav zahvat prenošen je uživo uz interakciju domaćih mladih kardiologa i onih koji će to uskoro postati.

Ovu zahtevnu intervenciju, koja je indikovana kod pacijenata kod kojih je klasična hirurška kardiovaskularna intervencija visoko rizična ili kontraindikovana, sproveli su prof. dr Milovan Petrović, doc. dr Mila Kovačević, dr Nikola Komazec i dr Tihomir Miljević.

Drugim rečima, zahvaljujući ovom dvostrukom zahvatu koji je sproveden u jednom aktu, pacijent se samo jednom uveo u anesteziju, a korišten je isti vaskularni pristup, saopšteno je iz Instituta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.