Novi park biće najreprezentativniji u Novom Sadu

VIDEO K9: Tokom prošle godine Gradsko zelenilo je realizovalo 25 projekata koje je finansirala Gradska uprava za zaštitu životne sredine. Ove godine Zelenilo u planu ima nekoliko velikih projekata, a jedan od njih je park između Nove Detelinare i Novog naselja, na površini od tri i po hektara.

0
460

Na prostoru između Novog naselja i Nove Detelinare biće napravljen park, koji će 75% činiti zelene površine, dok će jedna četvrtina površine parka biti zauzeta parkovskim mobilijarom poput staza, teretana na otovrenom, igrališta za decu, kažu u Gradskom zelenilu.

Osim toga, tu će biti otvorena i poslastičarnica, a deo parka biće odvojen za mehanizaciju Zelenila.

“U parku će biti i fontana, a park će imati deset ulaza, od toga dva glavna ulaza. Pripremni radovi će početi uskoro, oni će trajati dosta dugo, zato što je ta površina zapuštena decenijama unazad. Na njoj se nalazi mnogo samoniklog rastinja koje će biti uklonjeno, a što se tiče stabala, svako stablo koje tamo postoji će biti pregledamo od strane stručnih lica, kako iz našeg preduzeća tako i od strane našeg nadzora i ono što ne bude moralo da se ukloni, neće se ukloniti, već ćemo ga uklopiti u projekat”, naveo je Ivan Nožinić, portparol JKP Gradsko zelenilo.

Nakon toga sledi i uklanjanje divljih deponija, kaže Nožinić, kojih ima nekoliko na ovoj lokaciji. Potom slede nasipanje humusa, sadnja zelenila, izgradnja staza i postavka mobilijara.

“Ovaj deo grada će na ovaj način dobiti jednu veliku zelenu oazu koja mu u svakom slučaju nedostaje, a sve to se uklapa i u akciju koja je pre dve i po godine pokrenuta od strane gradonačelnika pod nazivom “Parkovi umesto deponija”, jer ova površina je, zaista, prepuna divljih deponija, a zameniće ih za nekoliko meseci veliki vrlo reprezentativan park”, rekao je Nožinić.

Radovi na terenu trebalo bi da počnu s proleća, kažu u Gradskom zelenilu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.