Novi objekti Centra za socijalni rad

VIDEO K9: Centar za socijalni rad u Novom Sadu trebalo bi da dobije još dva nova objekta, koja bi omogućila pružanje novih usluga korisnicma. Čalnovi Saveta za zdravstvenu zaštitu, socijalnu zaštitu i društvenu brigu o deci i porodici Skupštine grada prihvatili su ovu inicijativu Centra, o kojoj će se u četvrtak izjasniti odbornici na sednici gradskog parlamenta u četvrtak.

0
71

Predlog odluke o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu Grada Novog Sada putem izgradnje dva nova objekta javne namene od posebnog značaja za Grad Novi Sad, namenjena za pružanje usluga socijalne zaštite, usvojili su juče članovi Saveta za zdravstvenu zaštitu, socijalnu zaštitu i društvenu brigu o deci i porodici.

Inicijativu za finansiranje izgradnje dva nova objekta za pružanje usluga socijalne zaštite, Gradskoj upravi uputio je gradski Centar za socijalni rad, imajući u vidu da se, kako stoji u obrazloženju, usluge poput prihvatilišta za decu i mlade, dnevnog boravka za decu i mlade u riziku i druge koje realizuje Centar za socijalni rad, pružaju u neuslovnim objektima.

Sredstva za izgradnju novih objekata, kao i sredstva za izradu projektno-tehničke dokumentacije obezbeđuju se u budžetu Novog Sada, u skladu sa posebnim programom koji donosi Skupština Grada.

Članovi Saveta usvojili su i Predlog odluke o rešavanju stambenih potreba ratnih vojnih invalida i porodica palih boraca na teritoriji Grada Novog Sada, kojim se uređuju uslovi i način rešavanja njihovih stambenih potreba i to davanjem u zakup na određeno vreme od 10 godina, stanova koji se nalaze u višeporodičnoj stambenoj zgradi Ulici Stanoja Stanojevića broj 15.

Prihvaćena je i predložena izmena Odluke o naknadi dela troškova međumesnog prevoza učenika, dece samohranih roditelja, koja imaju prebivalište u Novom Sadu, a pohađaju srednju školu u drugoj jedinici lokalne samouprave kojom ostvaruju pravo na naknadu dela troškova međumesnog prevoza u visini od 80% od cene prevoza.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.