Novi Neven za nove generacije

VIDEO K9: U okviru Zmajevih dečijih igara u Novom Sadu održano je poetsko-muzičko druženje posvećeno Zmajevom stvaralaštvu, gde su prikazani novi brojevi listova "Neven" i "Mali Neven" mališanima iz Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo".

0
569

“U Zmajevom lepom krugu” je projekat osmišljen kako bi najmlađi istraživali i zadržali u sećanju velikana dečjeg pesništva Jovana Jovanovića Zmaja.

“Danas smo se družili sa Aleksandrom Balošem Gonzom, našim drugarom kompozitor, muzički saradnik, muzičar vrstan, a ovo su deca iz vrtića “Plavi zec”, predškolske ustanove “Radosno detinjstvo” u Novom Sadu. Mi smo danas, pored osvrta na Zmajevo stvaralaštvo, predstavili i nove brojeve listova “Mali Neven” i “Neven”. Znamo da je “Neven” pokrenuo Zmaj, a “Mali Neven” slavi ove godine 35 jubilarnu godinu”, rekao je Dušica Marinović, direktorka Zmajevih dečijih igara.

Deci je predstavljen umetnički fotograf Aleksandar Miškov, koji je autor najvećeg broja fotografija zastupljenih u Nevenu, a uvek rado viđen gost Aleksandar Gonzo mališanima je otpevao dve pesme.

“Ovo su meni najdraži oblici druženja i programa, zato što smo u direktnom kontaktu, čvrstom kontaktu sa decom, što bi rekli, a to je ono što je najbolje, gde su oni aktivni i nisu pasivni, ne posmatraju samo nešto što možda njima nije zanimljivo, već učestvuju kako u pesmama, tako u stihovima Čika Jove Zmaja,pevanju i naravno u crtanju, jer ćemo to iskoristiti i nešto od toga lepog naparviti i napraviti neku dalju priču”, naveo je Aleksandar Baloš Gonzo, glumac i muzičar.

Mališani su uživali u pesmama Čika Jove Zmaja i u crtanju njegovog lika. Pitali smo ih koje pesme znaju i šta znaju o ovom pesniku.

Projekat ” U Zmajevom lepom krugu”, biće nastavljen do kraja godine kroz različite manifestacije posvećene igri, pesmi i druženju sa decom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.