Novi nazivi ulica u gradu

VIDEO K9: Tri ulice u Novom Sadu nosiće nove nazive koje su dobile prema poznatim ličnostima iz naše novije istorije.

0
165

 

 

Stanovnici Vidovdanskog naselja, Ledinaca i Velikog Rita navikavaju se na nove nazive ulica koje su nedavno prihvatili članovi Komisije za nazive naseljenih mesta.

Tako su prihvaćeni predlozi da jedna ulica u Velikom Ritu dobije naziv po poznatom violinisti Ignacu Šenu, kao i da će se plato u kompleksu buduće Muzičko- baletske škole na Limanu zvati po poznatoj operskoj pevačici Melaniji Bugarinović.

Takođe, svoju ulicu u Velikom ritu dobiće književnik i akademik Miodrag Pavlović.

“Za sve predloge koje danas imamo na dnevnom redu imamo i adekvatnu dokumentaciju u smislu mišljenja urbanizma, o ispunjenosti urbanističkih uslova i grafičke podloge od Republičkog geodetskog zavoda”, rekla je Kristina Beneši ispred Komisije za nazive naseljenih mesta.

Prihvaćeno je i da se novoj ulici u Ledincima, na potesu Provalije, da naziv Donje provalije, što u prirodi, kako je objašnjeno, po njenom položaju i lokalitetu i jeste odgovarajući naziv.

Inače, naredna sednica Skupštine Novog Sada zakazana je za petak, 10. maj, a na dnevnom redu pred odbornicima naći će se, između ostalog, i veliki broj regulacionih planova više lokaliteta u našem gradu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.