Novi most do jeseni

VIDEO K9: Izgradnja pešačko-biciklističkog mosta koji će spojiti Sunčani kej sa Ribarskim ostrvom trebalo bi da bude okončana već na jesen. Novac za izgradnju ovog mosta konačno je obezbeđen nakon tri godine od nastanka projekta.

486

Pešački most koji će spojiti Sunčani kej sa Ribarskim ostrvom najavljen je kao jedna od najvećih investicija u 2015. godini, a očekuje se da će biti završen do jeseni.

Tvorac ovog projekta je kompanija Euro Gardi Grupa, čije je idejno rešenje proglašeno kao najbolje na konkursu koji je ZIG raspisao 2011. godine. Trenutno se radi na izradi tendera za izvođača radova, a očekuje se da će on biti raspisan u narednih mesec dana.

Ovaj most biće dugačak 270 metara i imaće minimalnu visinu od 9 metara kako bi rečni saobraćaj mogao neometano da se odvija.

Ovaj most, za koji se očekuje da postane atrakcija našeg grada, biće prilagođen i za osobe sa invaliditetom. Konstrukcija mosta moći će da izdrži i prelazak manjih motornih vozila, ali će to prvenstveno biti pešačko biciklistički most.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.