Novi kreveti u Institutu u Kamenici

VIDEO K9: Institut za kardiovaskularne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici posetio je danas Pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković. Razlog posete je kupovina 185 novih, najsavremenijih kreveta za bolničko lečenje, čime je obnovljen kompletan posteljni fond koji je poslednjih 15 godina bio u izuzetno lošem stanju.

0
500

„U proteklih šest meseci iz pokrajinskog budžeta i budžeta Republike Srbije na teritoriji Vojvodine za lečenje obolelih od kardiovaskularnih bolesti uloženo je preko pet stotina miliona dinara. To je najveća suma novca koja je ikada, u tako kratkom vremenskom roku, izdvojena u zdravstvu Vojvodine“, rekao je Gojković.

Doc. dr Zoran Gojković je naveo da je za potrebe Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine izdvojeno skoro dve stotine miliona dinara za poboljšanje kvaliteta lečenja pacijenata obolelih od kardiovaskularnih bolesti, koje su upravo uzrok 57 odsto smrtnosti u Vojvodini.

„U cilju unapređenja rada u kardio hirurškim salama, kupljen je i najsavremeniji aparat za vantelesni krvotok. Ozbiljna sredstva uložena su i u sam objekat Insituta, kao i u nabavku vozila hitne pomoći, popravku infrastrukture, a to je ujedno i pokazatelj da Pokrajinska vlada AP Vojvodine vodi računa o zdravstvenom stanju građana Vojvodine“, kazao je sekretar Gojković.

Prof. dr Aleksandar Redžek istakao je zadovoljstvo što Pokrajinska vlada, Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, kao i sam Institut koji radi u intresu lečenja kardiovaskularnih bolesnika, prepoznaju potrebu za ulaganjem u nabavku nove opreme i da je, zahvaljujući velikim investicijama u Institut, obezbeđeno mnogo kvalitetnije lečenje kardiovaskularnih bolesnika.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.