NOVI KORISNIČKI SERVIS VODOVODA

987

(VIDEO K9) Novi korisnički servis u sklopu javno komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija omogućiće našim sugrađanima da lakše prijave eventualne kvarove ili da reše svoje nedoumice kada su u pitanju pristigli računi. Povodom otvaranja ovog kol centra, čelnici grada obišli su prostoriju na Spensu gde je smešten ovaj novi korisnički centar.

Građani koji su imali poteškoća da stupe u kontakt sa javno komunalnim preduzećem Vodovod i kanalizacija, sada će to ipak moći da učine. Naime ukoliko postoje problemi u vodosnabdevanju, nedoumice oko pristiglih računa, ali i eventualne havarije, naši sugrađani će moći da o ovome direktnim putem obaveste nadležne u Vodovodu. Tim povodom ovo preduzeće osnovalo je kol centar i širom otvorilo svoja vrata svim građanima Novog Sada.

U prostorijama novog korisničkog centra koji se nalazi na Spensu, preseljene su sve službe koje su se do sada bavile pitanjima naših sugrađana. Kako objašnjavaju iz Vodovoda, ovim putem poboljšaće se komunikacija ovog preduzeća sa građanima.

Novi kol centar pokrivaće oko 90% potreba građana, kažu u Vodovodu. O ciljevima ovog novog korisničkog servisa pričao nam je i direktor JKP Vodovod i kanalizacija.

Prema statističkim podacima Vodovoda i kanalizacije, preko 20 hiljada građana Novog Sada telefonskim putem obrati se ovom preduzeću, a preko30 hiljada građana dolazilo je da prijavi problem očitavanja vodomera.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.