Novi konkursi za lokalne samouprave u APV

VIDEO K9: Za lokalne samouprave u Vojvodini Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam raspisuje do kraja godine još dva konkursa koja su prezentovana danas u Pokrajinskoj vladi.

0
85

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam predstavio je novi javni konkurs namenjen jedinicama lokalne samouprave na teritoriji Vojvodine za finansiranje projekata iz oblasti elektronskih komunikacija i informacionog društva za 2022. godinu.

Cilj ovog konkursa, za koji je predviđeno ukupno 6,15 dinara, a koji je danas objavljen, jeste podsticanje razvoja telekomunikacija u onim opštinama čiji je stepen razvijenosti u rasponu od 60 do 80 odsto i manje od 60 odsto republičkog proseka.

Prema rečima Nenada Ivaniševića, pokrajinskog sekretara za privredu i turizamu, lokalnim samoupravama u Vojvodini uvođenjem hotspot lokacija građanima će biti omogućen slobodan pristup internetu, pri čemu tražena sredstva ne mogu biti veća od 150.000 dinara po jednoj lokaciji.

U pogledu video-nadzora, biće povećana bezbednost predškolaca, učenika i nastavno-obrazovnog osoblja i zaštite objekata, pri čemu tražena sredstva ne mogu biti veća od pola miliona dinara po ustanovi. Lokalne samouprave, kako je naveo, mogu da konkurišu za najviše tri ustanove na svojoj teritoriji, a po svim tačkama konkursa mogu da zahtevaju maksimalan iznos od 1,5 milion dinara.

Ivanišević je ovom prilikom najavio raspisivanje još jednog konkursa namenjenog lokalnim samoupravama u Vojvodini. Reč je o dodeli bespovratnih sredstava turističkim organizacijama i to ukupno četiri miliona dinara za jačanje njihovih kapaciteta u tekućoj godini.

Cilj javnog konkursa za lokalne turističke organizacije jeste jačanje ljudskih, odnosno stručnih kapaciteta, finansiranjem stručne prakse lica koja se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, u trajanju od 12 meseci, kao i jačanje tehničkih kapaciteta nabavkom računarske opreme, pri čemu turistička organizacija može podneti jednu prijavu za jednu ili za obe namene, istakao je pokrajinski sekretar.
Na ovaj konkurs lokalne samouprave će moći da apliciraju od 1. do 9. decembra ove godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.