Novi izgled Bulevara despota Stefana

VIDEO K9: Za nedelju dana biće pušten saobraćaj na Bulevaru despota Stefana na Limanu 3, u sklopu uređenja Kineske četvrti.

0
167

Saobraćaj će Bulevarom despota Stefana biti pušten 15. avgusta, kazao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, tokom obilaska radova aktuelnih u ovom delu grada.

Uređenje javnih površina u Kineskoj četvrti počelo je u novemnbru prošle godine, a obuhvataju izgradnju infrastrukture – vodovoda, kanalizacije i crpne stanice, zatim izgradnju saobraćajnih površina, javnog osvetljenja, hortikulturno uređenje i postavljanje mobilijara i urbane opreme. Uređenje javnih površina izvodi se u više faza, a danas je počelo asfaltiranje kolovoza. Investiciju vrednu oko 250 miliona dinara, podržala je i Vlada Srbije, rekao je gardonačelnik i dodao da istovremeno kreću radovi na rekonstrukciji objekata unutar Kineske četvrti, što podrazumeva i izgradnju zgrade OPENS-a.

Prva faza radova, koja još uvek traje, predviđa i uređenje kompleksa nekadašnje fabrike “Petar Drapšin”, a radovi se odvijaju u regulaciji Bulevara despota Stefana, ulici koja povezuje taj bulevar sa pešačkom stazom na Keju i internim ulicama unutar kompleksa.

Deo druge faze radova predviđen je Programom uređenja građevinskog zemljišta za 2019. godinu kroz nastavak radova na izgradnji infrastrukture i drugim radovima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.