Novi investicioni ciklus u APV, Novom Sadu 410 miliona dinara za projekte infrastrukture

VIDEO K9: Grad Novi Sad je na konkursima Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine dobio 410 miliona dinara za realizaciju tri važna projekta u oblasti saobraćajne infrastrukture.

0
406

Predstavnici 41 lokalne samouoprave potpisali su ugovore vredne 4,1 milijardu dinara, za realizaciju 56 projekata na teritoriji AP Vojvodine u oblastima vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, saobraćajne infrastrukture, energetske efikasnosti, kulture, predškolskog i osnovnog obrazovanja i vaspitanja i u oblasti razvoja sporta.

Među značajnijim projektima, kako je ovom prilikom rečeno, jesu rekonstrukcija postojenja za prečišćavanje pijaće vode u Odzacima, početak radova na izgradnji nove industrijske zone u Crepaji, privođenje nameni objekta mosta u Adi, kao i početak izgradnje vrtića u Šimanovcima.

„Nastavljamo i u 2019. godini realizaciju najvažnijih infrastrukturnih projekata. Radićemo na uređenju saobraćajnica u Novom Sadu, počinjemo sa radovima na izgradnji lokalnog puta Stapar-Sivac, završavamo rekonstrukciju puta Opovo-Debeljača, a realizovaćemo i brojne projekte u oblasti sportske infrastrukture, među kojima je izgradnja nove sportske hale u Despotovu i školske sale u Beloj Crkvi“, rekao je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade.

U Vojvodini je, kako je istakao, pokrenut novi investicioni ciklus koji će biti realizovan u saradnji sa lokalnim samoupravama, a od ukupnog iznosa sredstava, Pokrajinska vlada je, preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, obezbedila 3,4 milijarde dinara.

Na konkursima Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Grad Novi Sad dobio je 410 miliona dinara za realizaciju tri važna projekta u oblasti saobraćajne infrastrukture. Reč je o izgradnji saobraćajnih površina sa javnim osvetlјenjem u Ulici Marka Milјanova, u produžetku Bulevara Jovana Dučića i proširenju kolovoza i izgradnji trotoara u Ulici Sonje Marinković u Sremskoj Kamenici. Iznos odobren od Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine pokriva oko 76 posto vrednosti navedenih investicija, a ostatak sredstava opredeliće Grad Novi Sad.

“Radi se o kompletnoj rekonstrukciji Ulice Marka Milјanova, praktično, o njenom pretvaranju u bulevar koji će imati nove kolovozne trake, trotoare, biciklističku stazu, parking, zamenjene vodovodne i kanalizacione cevi i novu modernu rasvetu. Izgradnjom Žeželјevog mosta, ali i puštanjem saobraćaja preko Beogradskog keja, stekli su se uslovi za realizaciju tog projekta vrednog 248 miliona dinara. To je najava velikih ulaganja u Almaški kraj, jer će Grad opredeliti dodatnih 100 miliona dinara u radove u još tri ulice na Podbari”, istakao je Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.

Od pokrajine je dobijeno 238 miliona dinara za produženje Bulevara Jovana Dučića, a treći projekat za koji je grad dobio 55 miliona dinara odnosi se na poslednju fazu rekonstrukcije ulice Sonje Marinković u Sremskoj Kamenici.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.