Novi instrumenti u Akademiji umetnosti u Novom sadu

VIDEO K9: Učionice Akademije umetnosti u Novom Sadu opremljene su muzičkim instrumentima i pratećom opremom za koje je iz budžeta Vojvodine izdvojeno 32,5 miliona dinara. Ovom podrškom Akademija će imati imati kvalitetniji tehnički osnov za razvoj pre svega muzičke umetnosti u okviru svojih departmana, istaknuto je u ovoj ustanovi.

489

Nabavka novih muzičkih instrumenata jedan je od uslova njenog daljeg razvoja i poboljšanja uslova za studiranja na novosadskoj Akademiji umetnosti.

Tokom obilaska ove ustanove, predsednik Pokrajinske vlade je istakao da je nakon 40 godina zajedničkim snagama obezbeđen čitav set muzičkih instrumenata za potrebe Akademije, koja je, kao centar razvoja umetnosti u Vojvodini i Srbiji, zaslužila takvu vrstu podrške.

“Naši studenti imaju već imaju vanserijske rezultate na raznim svetskim takmičenjima, a zahvaljujući tome što smo dobili novi instrumentarij, sigurno će njihov rad biti kvalitetniji i višestruko će se isplatiti ta njihova vežba i upornost”, rekao je Siniša Bokan, dekan Akademije umetnosti.

Akademija umetnosti u Novom Sadu počela je sa radom 1974. godine i školuje više od 1.000 studenata na osnovnim, master i doktorskim studijama.

Zahvaljujući ovoj nabavci, Akademija u Novom Sadu se sada, prema njegovim rečima, može svrstati rame uz rame sa drugim modernim evropskim akademijama i konzevatorijima, kada su u pitanju instrumenti i mogućnosti koje pružaju studentima i to ne samo kada su u pitanju studije klavira.

“Jako nam je drago što, ispred Kawai klavira Srbije možemo da se pohvalimo da smo uspeli da snabdemo Akademiju umetnosti sa značajnim brojem instrumenata. To su najnoviji modeli klavira marke Kawai i nadamo se u budućnosti da ćemo u budućnosti da nastavimo saradnju, kako sa Akademijom, tako i sa drugim institucijama širom zemlje”, naveo je Sead Lorbek u ime predstavništva Kawai klaviri Srbija.

Kupovinom novih klavira, saksofona, trombona i drugih instrumenata i prateće opreme, u Akademiji umetnosti su, kako je istaknuto, stvoreni uslovi za doprinos i u projektu “Novi Sad – Evropska prestonica kulture 2021. godine“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.