Novi galerijski prostor za “Atelje 61”

VIDEO K9: „Atelje 61“ koji se već 60 godina bavi izradom tapiserija, na Petrovaradinskoj tvrđavi dobio je novi galerijski prostor. Ove godine „Atelje 61“ je jedan od pet kandidata koji će najverovatnije dobiti Novembarsku povelju Novog Sada.

0
27

U godini u kojoj Ustanova za izradu tapiserija ”Atelje 61” proslavlja 60 godina postojanja, prvi put su prošireni njeni prostorni kapaciteti. Adaptacijom 211 m2, na spratu objekta na Petrovaradinskoj tvrđavi, dobijen je novi kancelarijski, ali i galerijski prostor koji će služiti za prezentaciju njihove bogate kolekcije tapiserija kao i drugih programskih aktivnosti. Rekonstrukciju ovog prostora finansirao je Grad Novi Sad sa šest miliona dinara.

Direktor ”Ateljea 61” izrazio je zadovoljstvo što konačno postoje uslovi da u reprezentativnom galerijskom prostoru, koji je ranije pripadao Arhivu Grada Novog Sada, bude prikazano posetiocima sve ono što ta ustanova baštini već 60 godina. On je dodao i da se tapiserije najviše izrađuju za ličnu kolekciju „Ateljea 61“ odnosno Grada Novog Sada, ali takođe i po narudžbini u komercijalne svrhe.

„Atelje 61“ je ove godine i jedan od kandidata za visoko gradsko priznanje, Novembarsku povelju, kojom će, ukoliko odbornici novog Sada potvrde tu odluku, na najbolji način zaokružiti obeležavanje 60 godina delovanja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.