Novi filmski festival na Zlatiboru

VIDEO K9: Članica Predsedništva Srpske napredne stranke Maja Gojković i predsednik Zdrave Srbije, Milan Stamatović, juče su najavili pokretanje novog filmskog festivala na Zlatiboru.

0
50

U razgovoru sa ženama Zlatibora i Čajetine, članica Predsedništva Srpske napredne stranke Maja Gojković, istakla je važnost decentralizacije kulture i izgradnje i obnove brojnih domova kulture, muzeja i galerija širom zemlje.

Za prvu fazu radova na rekonstrukciji Doma kulture u Sirogojnu izdvojeno je 10 miliona dinara, navela je Gojković i dodala da očekuje da će u toku sledeće godine ta scena biti završena. Zlatiboru je, prema njenim rečima, potreban nacionalni filmski festival koji će obogatiti kulturni sadržaj u ovom turističkom mestu.

Predsednik Zdrave Srbije, Milan Stamatović, podsetio je da je lokalna samouprava ranije konkurisala za sredstva sufinansiranja obnove Doma kulture u Sirogojnu i da je uložila 10 miliona dinara u realizaciju ovog projekta, dodavši da u narednoj godini predstoji opremanje tog objekta.

On je poručio da će naredne godine, u septembru, biti pokrenut novi filmski festivala na Zlatiboru, uz već postojeći, tradicionalni Međunarodni festival sportskog filma te da će opština Čajetina biti prepoznatljiva na mapi kulture Srbije po tom novom filmskom festivalu koji će predstavljati dobru ponudu i za opštine i gradove u okruženju.

Foto/ Dario Konstantinović

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.