Novi dijagnostički aparati u KCV

VIDEO K9: Nova magnetna rezonanca i CT aparat danas su počeli sa radom u Centru za radiologiju Kliničkog centra Vojvodine.

0
263

Strućnjaci Centra za radiologiju Kliničkog centra Vojvodine godišnje obave 150.000 različitih dijagnostičkih pregleda.

S obzirom na značaj ovog Centra za pacijente iz Vojvodine, Pokrajinska vlada je izdvojila je 209,1 milion dinara za nabavku nove savremene magnetne rezonance i novog CT aparata koji su danas počeli sa radom.

“Prisustvovali smo praktično puštanju u rad 2 najsavremenija aparata koja su stigla u KCV, magnetne rezonance jačine tri tesle i 64 – slajsnog CT-a. Sa ovim smo završili prvu fazu obnove, ne samo ovde u Kliničkom centru Vojvodine, već i u regionalnim bolnicama. Vojvodina, posebno ovde u najreferentnijoj ustanovi u KVC, raspolaže sa najsavremenijim dijagnostičkim aparatima, istim onakvim koji se nalaze i u mnogo razvijenijim zemljama i gradovima”, REKAO JE Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade.

Značajna finansijska sredstva, istakao je Mirović, izdvojena su kako za obnovu dijagnostike, tako i za rekonstrukciju velikog broja klinika i bolnica u Vojvodini, a do kraja godine, prema njegovim rečima, očekuje se povećanje plata zaposlenih u zdravstvenom sektoru, jer je, prema njegovim rečima, zdravstvo jedan od prioriteta u koje će se u narednom periodu ulagati.

“Osim magnetne rezonance, koja je plaćena nešto više od 120 miliona dinara, i CT aparata koji je plaćen oko 46 miliona dinara, mi smo u poslednjih godinu i po dana investirali značajna sredstva i u kupovinu novih rendgen aparata, ultrazvučnih aparata i Centar za radiologiju KCV-a može da se stavi kao jedan od najreprezentativnijih centara ne samo u Republici Srbiji nego i mnogo šire”, naveo je prof. dr Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo.

Očekuje se da će puštanjem nove opreme u rad, kako je rečeno, biti rešen problem lista čekanja, s obzirom da ovi savremeni aparati znatno skraćuju vreme potrebno za dijagnostičke preglede.

“Upravo taj ogroman broj pacijenata, prinudio nas je da formiramo listu čekanja. Puštanjem u rad nove savremene magnetne rezonance lista čekanja će se značajno smanjiti, a verujemo u budućnosti da ćemo biti u prilici da ukinemo listu čekanja što nam je vilj. Nova oprema će nam pružiti mogućnost i brže i egzaktnije dijagnostike, s obzirom da je imperativ svake uspešne terapije brza i tačna dijagnoza”, kazao je prof. dr Zoran Stošić, pomoćnik direktora KCV.

Opremanje Kliničkog centra najsavremenijom opremom, istakao je Stošić, predstavlja podstrek za sve zaposlene u ovom centru, a naročito za mlade lekare koji će imati mogućnost da rade i uče u najsavremenijim uslovima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.