Novi Centar za dijalizu UKCV na Mišeluku

VIDEO K9: Deo nekadašnje kovid bolnice u Novom Sadu stavljen je u funkciju novog Centra za dijalizu Univerzitetskog kliničkog centra Vojvodine.

0
156

Samo u prošloj godini je na Odeljenju za dijalizu Univerzitetskog kliničkog centra Vojvodine urađeno preko 12 hiljada intermitentnih dijaliznih procedura i to u više od pet decenija starom „privremeno izgrađenom“ montažnom objektu, rečeno je danas na predstavljanju novog Centra za dijalizu smeštenog u delu nekadašnje kovid bolnice na Mišeluku, u kojoj već nekoliko nedelja nema pacijenata.

Deo kovid bolnice u potpunosti je, kako je rekao prof. dr Zoran Gojković pokrajinski sekretar za zdravstvo, spreman da primi sve one kojima je dijaliza jedina šansa, sada uz pomoć savremene opreme i sa većim kapacitetom od 36 dijaliznih mesta.

Bolnica na Mišeluku pruža mogućnost Univerzitetskom kliničkom centru Vovodine, čija bi kompletna rekonstrukcija i dogradnja trebala biti završena najdalje do početka 2025. godine, da sve ono što ne zahteva akutan tretman bude premešteno u ovaj prostor, poput hospisa ili palijativnog zbrinjavanja, kazao je Gojković.

Centar su simbolično pustili u rad v.d. direktora UKCV-a prof. dr Edita Stokić i predsednik Saveza bubrežnih invalida Vojvodine i višedecenijski pacijent UKCV-a, Radoslav Jovičić.

Ovom prilikom je naglašeno da Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, Institut za javno zdravlje Vojvodine i UKCV u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i Republičkim fondom za zdravstveno osiguranje, nastavljaju sa aktivnostima kojima će i ostali kapaciteti nekadašnje kovid bolnice biti stavljeni u službu sistema zdravstvene zaštite Novosađana, u sklopu Plana mreže zdravstvenih ustanova i rešavanja višedecenijskog problema drugog najvećeg grada u Srbiji, koji bi trebao da dobije i svoj Kliničko-bolnički centar.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.