Novi asfalt preko starih cevi

VIDEO K9: Pojedine ulice u Adicama nedavno su asfaltirane, ali bi novi asfalt mogao biti oštećen zbog starih vodovodnih cevi koje pucaju, strahuju meštani koji su, kako kažu, i ranije upozoravali na tu mogućnost. 

0
209

Sugrađani iz Adica požalili su se na problem koji je nastao nakon što je iz puknute vodovodne cevi voda počela da se obilno izliva po novom asfaltu ulice Desanke Maksimović, koji je nedavno postavljen.

Strahuju da bi zbog puknute cevi novi asfalt vrlo brzo mogao da pretrpi značajna oštećenja.

“Lepa stvar je što smo dobili novu cestu, lepo urađeno. Međutim, čim su oni to počeli raditi, ja sam pitao da li će raditi prvo vodu, a onda asfaltirati? Kažu nemaju pojma i šta se ja mešam. Zvao sam Vodovod pre par godina da nam naprave vodu jer naša voda je divlja, loše cevi nam je neko podvalio i sad to puca. Zato sam im i rekao, vi ćete sad napraviti ovo lepo, a za par dana ćete rušiti tu lepotu koju ste napravili i eto to se desilo. Prošle nedelje je završen asfalt, a već u subotu je pukla cev i oni sad ovu lepotu moraju rušiti”, kazao je Zdravko Carić iz Adica.

U Ulici Desanke Maksimović, prema njegovim rečima, već četvrti put puca vodovodna cev, ali je ovaj problem, kako je naveo, prisutan i u ostalim ulicama naselja Adice.

“Ne samo tu, nego i u Zetskoj ulici, pa tamo na početku je pucala cev, sve to su veliki gubici za Vodovod. Mesto da su nam postavili cevi prave, pravu vodu dali, koje mi prihvaćamo da platimo i da oni posluju pozitivno, a ovako oni posluju sa gubitkom i mislim da to nije u redu”, navodi Carić.

Jedino trajno rešenje, smatra on, jeste zamena postojećih, kako je rekao, trošnih i starih cevi novima, koje će im osigurati kvalitetnu vodu i zbog kojih u budućnosti neće dolaziti do ovakvih problema.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.