Novi apartmani u Domu za stare na Novom naselju

VIDEO K9: U Domu Gerontološkog centra "Novi Sad" na Novom naselju otvoren je renovirani sprat apartmanskog dela doma. Projekat je finansiran sredstvima republike i pokrajine, a korisnicima su sada na raspolaganju novi jednokrevetni apartmani, kažu u Gerontološkom centru.

0
1785

U okviru stacionarnog smeštaja Doma na Novom naselju, korisnicima se od sada nude i komforne garsonjere, koje omogućavaju veću privatnost i mir za vreme boravka u Domu.

“Imamo ukupno 13 jednokrevetnih apartmana stacionarnog tipa i dva trokrevetna apartmana stacionarnog tipa. Izgledaju izuzetno komforno i to je prvi put da kažemo u Republici Srbiji da imamo toliki broj jednokrevetnih apartmana stacionarnog tipa”, navela je Slavica Škrbić, direktorka Gerontološkog centra “Novi Sad”.

Škrbić navodi da će korisnici novih jednokrevetnih garsonjera, osim redovnih usluga koje pruža novosadski Gerontološki centar, imati na raspolaganju i dodatnu dvadesetčetvoročasovnu negu.

“Svi smeštajni kapaciteti u okviru Gerontološkog centra Novi Sad omogućavaju korisnicima zdravstvenu negu, psihološku pomoć, usluge socijalnog rada. Imaju u okviru cene smeštaja obezbeđenog frizera, berbera. Naravno, imamo svog fizijatra i osam fizioterapeuta koji rade sa njima i imamo radnookupacionu terapiju, kulturne aktivnosti. To je na raspolaganju svim korisnicima Gerontološkog centra Novog Sada, tako i korisnicima na trećem spratu u Domu na Novom Naselju.”, rekla je Škrbić.

Cena smeštaja u ovim apartmanima je do 52.000 dinara, a koliko je interesovanje i potreba za ovim vidom smeštaja, govori podatak da su sedam dana nakon otvaranja, ovi kapaciteti već popunjeni, navodi Škrbić.

“Mi uvek osluškujemo potrebe građana Novog Sada. Oni su bili ti koji su inicirali takav vid smeštaja, mi smo samo osluškivali i da kažem omogućili takvu vrstu usluge. To je ideja od građana Novog Sada”, istakla je Škrbić.

Renovirani deo otvoren je u sklopu manifestacije “Otvorena vrata”, koja će se održavati i u narednom periodu, a čiji je cilj da se zainteresovanim korisnicima približi koncept rada Gerontološkog centra.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.