Nove staze za bicikliste

VIDEO K9: Grad Novi Sad kontinuirano ulaže sredstva u proširenje mreže biciklističkog saobraćaja na svojoj teritoriji, saopšteno je iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije koja je započela i 3. fazu radova na izgradnji biciklističke staze Novi Sad - Begeč.

0
39

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije započela je realizaciju radova na izgradnji 3. faze biciklističke staze Novi Sad – Begeč. U pitanju je deo trase od Ulice Sime Matavulja u Novom Sadu do Dunavske ulice u Futogu, u dužini od  10573 m.
Trasa biciklističke staze Novi Sad – Begeč svojim najvećim delom vodi po kruni odbrambenog nasipa od Dunava, a manjim kroz urbanu zonu i do sada je izgrađeno 6.275 m, od Obalske ulice u Begeču do Dunavske ulice u Futogu.
Ovu investiciju, vrednu 170 miliona dinara, zajedničkim ulaganjem finansiraju Grad Novi Sad i Uprava za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine, a ugovoreni rok je 240 kalendarskih dana.
Biciklistička staza Novi Sad – Begeč pripada jednom od tri biciklistička koridora koji prolaze kroz Srbiju – koridoru Euro Velo 6, jednoj od najpopularnijih evropskih ruta. Biciklistički koridor Euro Velo 6 ide od Atlantika do Crnog mora, a kroz našu zemlju proteže se u dužini od 665 km i poznat je pod imenom Dunavska ruta.
Uređenjem postojećih i izgradnjom novih biciklističkih staza promoviše se ideja o zdravom načinu života, a ujedno značajno doprinosi zaštiti životne sredine, poručuju iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije koja najavljuje nastavak aktivnosti na uređeju biciklističke infrastrukture i u narednom periodu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.