Nove sadnice u Limanskom parku

VIDEO K9: Nastavak ozelenjavanja našeg grada, u okviru akcije „Sadimo sada za budućnost Novog Sada“, danas je nastavljena u Limanskom parku.

0
34

Počela je sadnja 145 stabala drveća u Limanskom parku u okviru akcije „Sadimo sada za budućnost Novog Sada“.

Drveće je s volonterima i predstavnicima društveno-odgovornih kompanija sadio je i gradonačelnik Novog Sada, koji se zahvalio svim učesnicima u ovoj akciji.

U Limanskom parku, podsetio je Đurić, tokom julskog nevremena potpuno uništeno 16 stabala drveća, a brojna su oštećena pa će ovom akcijom ozelenjavanja ta šteta biti u velikoj meri sanirana.

Grad je drugim rebalanskom budžeta opredelio 36 miliona dinara, a društveno odgovorne kompanije obezbedile su 18 miliona dinara za ovu akciju, kazao je Đurić.

Akcija „Sadimo sada za budućnost Novog Sada“ krenula je 5. decembra na Novom naselju, drveće je potom sađeno i na Štrandu, na Limanu 4, duž Bulevara Jaše Tomića, danas je počela u Limanskom parku, a biće nastavljeno i u drugim delovima, kako bi bio obnovljen i unapređen zeleni fond našeg grada.

Prema rečima gradonačelnika, u nastavku akcije sadnje tokom sezone 2023/24. biće posađeno blizu 500 sadnica i to na Limanu 3 – stambeni blok od Narodnog fronta do Bulevara despota Stefana, u delu od Šekspirove do Balzakove ulice, na Novom naselju u ulicama Stevana Hristića i Partizanskih baza, parku Bistrica 1, a uslediće i obnova drvoreda na delu Bulevara Evrope između Futoške i Kornelija Stankovića, kao i nova sadnja oko kružnih raskrsnica na delu do autoputa, čak 40 sadnica.

Sadnja će obuhvatiti i deo Avijatičarskog naselja, na uglu Janka Čmelika i Nikole Mirkova, u blokovima oko Bulevara oslobođenja, Branimira Ćosića, Kralja Petra, Save Kovačevića Dimitrija Avramovića i Slovačke, a uništeno zelenilo biće obnovljeno i u Dunavskom, Kameničkom i Futoškom parku.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.