Nove pogodnosti penzionerskih kartica

VIDEO K9: U Gradskoj kući danas je potpisan Sporazum o saradnji između Republičkog Fonda PIO - Filijale u Novom Sadu i novosadskih preduzeća koja će putem putem penzionerske kartice nove generacije pružati pogodnosti penzionerima.

0
24

Sporazum o saradnji između Republičkog Fonda PIO – Filijala Novi Sad i novosadskih preduzeća koje će putem putem penzionerske kartice nove generacije pružati pogodnosti penzionerima, potpisani su danas u Gradskoj kući u prisustvu direktora Pokrajinskog PIO Fonda Slavka Imrića, Filijale Novi Sad Fonda PIO Borisa Jevtića i gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića.

“Mislim da smo ovim projektom svi zajedno pokazali da nam je briga o penzionerima prioritet i da je briga o penzionerima jedan od naših nacionalnih interesa”, istakао je Đurić.

Direktor Pokrajinskog fonda PIO izjavio je da zahvaljujući novoj kartici penzioneri od sada svoju penziju mogu da potroše na više stvari koje su im potrebne, a da država brine i o sve većoj prihodnoj strani penzionera te podsetio da je od juče stupilo na snagu vanredno povećanje penzija od 5,5% koje će biti vidljivo početkom novembra.

U Novom Sadu su do danas potpisana 22 sporazuma sa društveno odgovornim kompanijama, 17 privatnih i 5 javnih preduzeća, koji su prepoznali značaj penzionerskih kartica, a danas sa još 31 novom kompanijom koje su se uključile u ovaj projekat.

Gradonačelnik Đurić pozvao je i ostale kompanije da potpišu ugovore i daju na ovaj način popuste na svoje proizvode i usluge penzionerima.

Sporazume o pogodnostima penzionerskih kartica novije generacije do sada je u Srbiji potpisalo preko 650 kompanija, a oko 920 hiljada penzionera ili njih oko 60 procenata, prijavilo se za ove kartice koje od juče mogu i da koriste.

Zahtev za izdavanje Penzionerske kartice penzioneri mogu podneti elektronski na sajtu Fonda PIO ili u filijali tog Fonda, kao i u poštama, a za prijavu im je potrebna samo lična karta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.