Nove mete za četiri vojvođanska strelišta

VIDEO K9: Streljački savez Vojvodine je uz pomoć Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu obezbedio četiri elektronske mete za trening. Njihova cene je iznosila 1.150.000 dinara, saopštio je Streljački savez Vojvodine.

0
452

Elektronske mete dobili su klubovi Kikinda, Pančevo 1813, Živko Relić Zuc iz Sremske Mitrovice i Mladost iz Inđije, rekao je predsednik Streljačkog saveza Vojvodine Dragan Alimpijević.

“Streljačka družina „Novi Sad 1790“ koristi deset elektornskih meta nabavljenih uz pomoć Grada, dok je SD „Jedinstvo“ iz Stare Pazove iz sopstvenih sredstava nabavila dve elektronske mete, tako da smo onda odlučili da ove četiri mete dobiju ostali klubovi koji, takođe, imaju odlične rezultate”, rekao je Dragan Alimpijević, iz Streljačkog saveza Vojvodine.

 

Prezentacija je izvršena na vazdušnom strelištu u Novom Sadu, koje koristi Streljačka družina „Novi Sad 1790“.

Inače, postoje tri varijante elektronskih meta, prva je trening varijanta za koju se ovoga puta odlučio Streljački savez Vojvodine i one su i finansijski najpovoljnije.

Cilj je razvoj ovog sporta u čitavoj Vojvodini, naveo je pokrajinski sekratar za sport.

“Cilj je da se razviju novi centri u Vojvodini, kao i da se stvore novi stručnjaci i takmičari, a i da se ovaj sport populariše među decom. Ovo je dobar primer kako su na pravi način potrošena namenska sredstva. Žao mi je što nismo uspeli da pomognemo s većim iznosom u ovom trenutku, ali ćemo se potruditi da u narednim godinama podržimo nabavku tehničke opreme i da pratimo tehnološki razvoj kako streljaštva, tako i ostalih sportova u svetu”, rekao je Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport.

 

Streljaštvo inače ostvaruje vrhunske rezultate na velikim međunarodnim takmičenjima već dugo.

Novi Sad je kao streljački centar dao osvajače olimpijskih medalja, a pokrajinski savez bi trebalo da bude partner za unapređenje ovog sprota – kazao je Batez i poželeo strelcima da nastave sa vrhunskim rezultatima.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.