Nove mere za zaštitu školaraca od nasilja i zavisnosti

VIDEO K9: Koordinaciono telo za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama na teritoriji Grada Novog Sada predložilo je na današnjoj sednici niz mera i aktivnosti koje imaju za cilj efikasniju borbu i preventivnu zaštitu dece i omladine od konzumiranja psihoaktivnih supstanci.

116

Učenici su osetljiva kategorija lako podložna štetnim uticajima okoline i upravo u cilju nastavka preventintivne borbe protiv droge i alkohola kod mladih, gradsko Koordinaciono telo za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama sačinilo je anketu koja bi trebala da im pomogne da iz prve ruke dobiju informacije vezane za ovu temu.

Anketa je, kako je saopšteno, anonimna i elektronska, što znači da neće iziskivati troškove organizovanja i obrade podataka.

U cilju sprečavanja nasilja u školama, dogovoreno je da će članovi Koordinacionog tela organizovati posete obrazovnim ustanovama školama da bi se na licu mesta upoznali sa bezbednosnim problemima.

Kako bi podigli svest o zdravijoj životnoj okolini kod mladih, Koordinaciono telo će, kako je navedeno, realizovati i ekološki projekat koji je je deo Akcionog plana za sprečavanje nasilja u školama.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.