Nove mere protiv nasilja u školama

VIDEO K9: Vršnjačko i druge vrste nasilja u novosadskim školama od sada će moći da se prijave i putem SMS-a ili mejla, a od sutra će posebna radna grupa obrađivati ove prijave, rečano je na trećoj sednici Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama održanoj u Skupštini grada.

0
8

Nova mera u borbi protiv nasilja u školama je mogućnosti prijave nasilja putem SOS broja telefona ili putem mejla, rečeno je na sednici Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama u Novom Sadu.

Podržavajući nacionalnu platformu za prevenciju nasilja „Čuvam te“, ovo Koordinaciono telo oformilo je radnu grupu koja će od četvrtka, 30. decembra, obrađivati prijave upućene putem telefona, na broj: 064 844 88 00 ili putem mejla na adresu: koordinaciono.nasilje@novisad.rs.

Namera je da se, u specifičnim uslovima izazvanim epidemiološkom situacijom, pospeši komunikacija, istakla je predsednica Koordinacionog tela i članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić, koja je pozvala sve one koji imaju informaciju o nasilju, ili sumnju na nasilje koje se dogodilo u osnovnim i srednjim školama sa teritorije Grada da to prijave.

Prijave će, kako je navela, obrađivati članovi Radne grupe koju čine predstavnici svih relevantnih institucija, ustanova i organizacija koje mogu da doprinesu u borbi protiv nasilja u školama koji su upućeni u procedure koje u takvim slučajevima treba da se preduzmu.

Ona je podsetila da je na prethodnoj sednici oformljen Gradski učenički parlament, a planirana je obuka i uključivanje u rad predstavnika pedagoško-psiholoških službi osnovnih i srednjih škola kako bi zajedno postizali bolje rezultate.

Na sednici su predstavljeni i izveštaji osnovnih i srednjih škola o stanju bezbednosti, slučajevima nasilja i zlostavljanja dece, za period od septembra do decembra 2021. godine, a usvojen je Izveštaj o obilasku škola sa teritorije Grada, kao i nastavak aktivnosti za narednu godinu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.