Nove mere Gradskog štaba

Gradski štab za vanredne situacije Novog Sada doneo je nove naredbe u cilju suzbijanja širenja zaraze korona virusom, a odnose se na usluge javnog prevoza, trgovinske i ugostiteljske objekte, radno vreme ustanova kulture, kao i na dozvoljen broj ljudi okupljenih u javnom zatvorenom i na otvorenom prostoru.

0
34

Gradski štab za vanredne situacije Novog Sada novim merama zabranjuje organizovano okupljanje više od pet lica u javnim zatvorenim i na otvorenim prostorima, uz obaveznu fizičku distancu od najmanje 1,5 m između okupljenih lica.

Naređena je upotreba zaštitnih maski na teritoriji Grada Novog Sada u svim zatvorenim prostorima i održavanje fizičke distance od najmanje1,5 m. U svim javnim zatvorenim objektima, kao i u svim trgovinskim i  ugostiteljskim objektima ograničen je broj lica koja mogu biti istovremeno prisutna, tako da na svaka 4 m2 može biti prisutno jedno lice. Do 7. decembra na teritoriji Novog Sada zabranjeno je organizovanje svečanosti, sportskih i drugih manifestacija, sem održavanja sportskih takmičenja bez prisustva publike, uz puno poštovanje i sprovođenje svih propisanih mera zaštite. Trgovinskim objektima određeno je radno vreme u periodu od 5 do 21 čas. Tržni centri u kojima se obavlja prodaja robe i vrše usluge radno vreme moraju organizovati od 5 do 18 časova. U istom vremenskom periodu svoje radno vreme su u obavezi da organizuju I ugostiteljski objekti, kao i pozorišta i bioskop. Javno gradsko saobraćajno preduzeće „Novi Sad“ će usluge javnog prevoza u gradskom, prigradskom i međumesnom prevozu, organizovati tako da popunjenost kapaciteta mesta za stajanje u vozilu ne bude veća od 50% u odnosu na dozvoljeni broj stajaćih mesta u vozilu, dok su putnici, uz obavezno korišćenje zaštitnih maski, obavezni da, dok čekaju da uđu u vozilo, obezbede distancu od najmanje 2 m od ulaza, odnosno, izlaza u vozilo. JGSP je obavezan i da utvrdi red vožnje koji će omogućiti pojačan broj polazaka u „saobraćajnim špicevima“, kao i redukovan broj polazaka van toga.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.