Nove knjige Ljiljane Habjanović Đurović

VIDEO K9: Ljiljana Habjanović Đurović, jedna od najčitanijih i najtiražnijih srpskih književnica u prethodne dve decenije, predstavila je na 64. Sajmu knjiga u Beogradu knjige „Na putu ka Gori“ i „Iva i mala Marija“.

0
116

Međunarodni beogradski sajam knjiga, pod sloganom „Glava=pismo“, uz učešće oko 500 izlagača, od kojih je 60-ak došlo iz inostranstva, održan je od 20. do 27. oktobra na Beogradskom sajmu.

Ova regionalno najveća manifestacija posvećena knjizi bavi se promocijom književnog stvaralaštva i obrazovanja, kulturnom razmenom sa inostranstvom i pokretanjem aktuelnih književnih i društvenih pitanja. Neformalno poznat kao praznik knjige, Sajam knjiga svake godine ugosti najznačajnije domaće i brojne inostrane pisce i izdаvаče, koji predstаvljaju svoja stara izdanja i aktuelnu produkciju.

Kao što se moglo videti već od prvog dana, najveće interesovanje čitalaca vladalo je za roman “Veliki pad” ovogodišnjeg nobelovca Petera Handkea, a sve vreme pažnju knjigoljubaca privlačila su i nova dela “Na putu ka Gori” I “Iva I mala Marija” Ljiljane Habjanović Đurović, koja je dugo i strpljivo potpisivala primerke čitaocima.

Pored knjige za decu “Iva i mala Marija”, koja je privukla pažnju najmlađih čitalaca, ogromno interesovanje vladalo je i za knjigu “Na putu ka Gori”, koja govori o duhu naroda, o moći preobražaja, o jeziku i pismu, znamenjima vremena, o dugu precima i potomcima, o svetosavlju, Vidovdanu i Kosovskom zavetu. U pitanju je knjiga beseda, u kojoj se nalaze njeni govori i promišljanja o nagradama koje je dobila tokom dugog niza godina ali i pismo Erki Džong poslato tokom NATO agresije 1999. godine koje je ostalo bez odgovora.

Knjiga Ljiljane Habjanović Đurović “Na putu ka Gori” deo je posebnog izdanja u kom se nalaze I njena četiri romana: “Gora preobraženja”, “Igra anđela”, “Zapis duše” I “So zemlji” u kojima je opisala istoriju srpskog naroda od XII do XVII veka, a ovo posebno izdanje njen je doprinos obeležavanju osam vekova samostalnosti Srpske pravoslavne crkve. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.