Nove ideje za biootpad

VIDEO K9: Upravljanje biootpadom izazov je i u razvijenim zemljama, a u našoj je ova oblast još u povoju. Ova tema danas je bila aktuelna na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.

30

Besplatna pripremna radionica povodom javnog poziva u okviru projekta “Izazov za inovativna rešenja u upravljanju bio otpadom” održana je na FTN-u u Novom Sadu. Radionici je organizovao UNDP u saradnji sa Ministarstvom životne sredine i uz podršku švedske ambasade.

Na radionici su predstavljeni ciljevi projekta i uslovi javnog poziva. Sa učesnicima se radilo na razvijanju inovativnih ideja u oblasti biootpada, u ovom slučaju otpada od hrane i zeleni otpada.

Prema nekim procenama, u Srbiji se godišnje baci oko 240 hiljada tona hrane, rekla je koordinatorka projekta Ana Seke, društveno odgovornim ponašanjem ta hrana mogla bi biti usmerena onima kojima je potrebnija, s obzirom da u našoj zemlji, kako je navela, oko 1/4 stanovništva živi na granici siromaštva ili ispod nje.

Stoga bi upravo ova inovativna rešenja u upravljanju biootpadom mogla biti jedno od potencijalnih rešenja koje bi moglo da smanji negativan uticaj organskog otpada na životnu sredinu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.