Novaković priveden u Vrbasu

VIDEO K9: U Vrbasu, mirnom vojvođanskom mestu juče se odvijala prava drama. Privedeno je ukupno osmoro ljudi koji su se protivili navodno bespravnom uklanjanju letnje bašte jednog kafića. Među privedenima je bio i poverenik Narodne stranke za Novi Sad Borislav Novaković, koji tvrdi da čitav slučaj ima političku pozadinu. Ovim povodom oglasio se iministrar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović, koji tvrdi da je Novaković napao pripadnike policije.

0
909

JKP „Komunalac“ iz Vrbasa, po nalogu komunalne inspekcije iz tog grada uz asistenciju za te prilike neuobučajenog velikog broja pripadnika policije uklonio je letnju baštu kafea Centar.

Kako je u izjavi za KTV Zrenjanin rekao suvlasnik popularnog Vrbašanskog kafea, Ognjen Vujičić, razlog za uklanjanje bašte je jednostrano raskinut ugovor od strane lokalne samouprave i pored toga što je izmirio sve obaveze prema opštini Vrbas. 0025

Više o regularnosti samog postupka i na koji način je lokalna vlast prekoračila svoja ovlašćenja rekao nam je advokat oštećenog, Vladimir Milić.

Pored građana, na licu mesta bio je i visoki funkcioner pokreta Dveri, republički poslanik Ivan Kostić, koji je za KTV izneo svoje viđenje ovog problema.

Negodovanje brojnih građana izazvalo je burnu reakciju policije koja je rezultirala hapšenjem više lica, među kojima se nalazio i pokrajinski poslanik Borislav Novaković.

Nakon puštanja iz policijskog pritvora, vidno uznemiren, Novaković je dao je izjavu za KTV u kojoj je i osudio “pokušaje aktuelne vlasti da se na ovakav način obračuna sa političkim neistomišljenicima”.

Dok smo napuštali Vrbas iza nas je ostala slika jednog razrušenog objekta, a na licima Vrbašana ostala je neverica.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.