Novac za stambeno zbrinjavanje Roma po opštinama

VIDEO K9: U Pokrajinskoj vladi danas su sa predstavnicima vojvođanskih lokalnih samouprava zaključeni ugovori o dodeli bespovratnih sredstava za programe unapređenja položaja Roma.

0
476

Ugovori o dodeli bespovratnih sredstava koji su zaključeni sa lokalnim samoupravama namenjeni su finansiranju izrade lokalnih akcionih planova  i njihovu realizaciju za unapređenje položaja Roma u oblasti stanovanja.

Jedan od najvećih problema romske populacije u Vojvodini upravo je stambeno pitanje.

“Naravno i ove godine smo raspisali javne konkurse namenjene najpre lokalnim samoupravama, za sufinansiranje angažovanja koordinatora za romska pitanja u iznosu od 1.200.000,00 dinara za pet opština, i izradu i realizaciju lokalnih akcionih planova za unapređenje položaja Roma u oblasti stanovanja, 3.000.000 dinara za sedam gradova i opština”, kazao je Predrag Vuletić, pokrajinski sekretar za socijalnu politiku.

Ove godine će, prema njegovim rečima, biti angažovano pet koordinatora za romska pitanja iz nekoliko opština.

“Ove godine, kao i prethodne kroz projekte i saradnju Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju, ravnopravnost polova, biće angažovano pet koordinatora u sledećim opštinama. Vršac, Senta, Bačka Palanka, Ruma i Novi Bečej”, naveo je Vuletić.

Efekti prošlogodišnjih ulaganja u realizaciju lokalnih akcionih planova za stanovanje Roma u opštinama Odžaci, Vršac, Bačka Palanka i Sombor, kako je istaknuto, u značajnoj meri su doprineli kvalitetnijem životu romske zajednice u pokrajini.

“Podrška kakva je ovim konkursom omogućena lokalnim samoupravama u AP Vojvodini, za programe unapređivanja položaja Roma, predstavlja upravo pravi primer odgovornog odnosa svih nivoa vlasti prema Romskoj zajednici, a posebno prema aktivnom rešavanju problema sa kojima Romi žive već decenijama”, istakla je Jelena Jovanović, pokrajinska poslanica.

Pre ovih, uručeni su i ugovori o stipendiranju studenata romske nacionalne manjine, u okviru studijskog programa za obrazovanje vaspitača na romskom jeziku, sa Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača „Mihailo Palov“ u Vršcu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.