Nova zgrada Hitne pomoći biće završena do 8. marta

VIDEO K9: Svi tenderi za uzgradnju nove zgrade Hitne pomoći su prošli, pohvalio se član Gradskog veća za zdravstvo doktor Zoltan Horvat, a zgrada će prema njegovim najavama biti predata na korišćenje Zavodu za hitnu medicinsku pomoć u Novom Sadu 8. marta 2018. godine.

0
573

Osmog marta Novi Sad će dobiti novi savremeni objekat zgrade hitne pomoći, koji će od toga dana biti na usluzi Novosađanima, potvrdio je član Gradskog veća za zdravstvo.

“To će jako doprineti podizanju nivoa zdravstvene zaštite pogotovo urgentnih stvari kad Novi Sad bude prestonica kulture i mladih”, rekao je Horvat. 

 

Horvat tvrdi da će zgrada biti u potpunosti opremljena do tog datuma.

“Zgrada će biti završena, evo sad se skidaju skele i montira se već jedan kran. Tri strane fasade su gotove, unutra je sve ofarbano i okrečeno, stavljene podne pločice, zidne pločice i instalacije. Pored medicinske opreme, objavljeni su i tenderi, koje će platiti pokrajina, to je otprilike polovina sume, za kompletnu medicinsku opremu, a isto tako objavljeni su i završeni tenderi što se tiče kompjuterske opreme i opreme za kol centar, isto tako i za nameštaj i svu opremu koja će biti u garažama za održavanje vozila, da ne moramo čekati kod vulkanizera da se zamene točkovi i stave zimske gume”, objasnio je član Gradskog veća. 

 

 

Za izgradnju ovog objekta izdvojeno je 535 miliona dinara iz gradskog budžeta, uz sufinansiranje pokrajine.

Imaće tri sprata, ukupne površine 2.700 kvadrata i veliku garažu od 2.300 kvadrata.

Biće to jedan reprezentativan objekat, na ponos Novosađana, zaključio je Horvat.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.