Nova vozila za policiju i vatrogasce

VIDEO K9: Ministarstvo unutrašnjih poslova dodelilo je danas oko 80 vatrogasnih i službenih vozila vatrogascima i policiji radi bolje opremljenosti i bezebednosti građana.

356

Oko osamdest vatrogasnih i službenih Ministarstvo unutrašnjih poslova dodelilo je vatrogascima i policiji kako bi poboljšali njihovu opremljenost i bezbednost građana.

Pripadnici sektora za vanredne situacije dobili su 12 vatrogasnih vozila, koja će biti raspoređena u vatrogasno-spasilačke jedinice u Novom Sadu, Beogradu, Jagodini, Šapcu, Vranju, Novom Pazaru, Somboru, Kraljevu, Prokuplju i Zaječaru.

“Danas ste imali prilike da vidite osamdeset novih vozila koji videli novih vozila koji će doći u Ministarstvo unutrašnjih poslova. Od toga 12 vozila koja pripadaju sektoru za vanredne situacije, 12 vatrogasnih vozila, cisterni i navalnih vozila koji će širom Srbije pomoći da se požari gase lakše”, rekao je Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova.

60 kombi vozila biće korišćeno u Policijskoj brigadi, specijalnoj antiterorističkoj jedinici i Žandarmeriji, ali i u policijskim stanicama širom Srbije. Od toga su 33 kombi vozila predviđena za interventne jedinice policije. Neka od dosadašnjih vozila vatrogasno-spasilačkih ekipa, kako je rečeno, bila su stara i po 50 godina.

“Nabavili smo i 60 kombi vozila koji će biti korišćeni u specijalnim i posebnim jedinicama policije, u policijskoj brigadi, u SAJ-u i Žandarmeriji, ali takođe i u policijskim stanicama širom Srbije i pomoći će da policajci bolje rade svoj posao. Imali smo u nekim policijskim stanicama situaciju da su ovakvi kombiji bili prisutni samo u sedištu Policijske uprave, pa su morali da kruže i satima, da provode na terenu. Danas ćemo imati situaciju da gotovo svaka policijska stanica ima nova vozila, dakle pored onih koja su već koristili”, kazao je Stefanović.

On je istakao i da je Ministarstvo, posle dužeg vremena, nabavilo i osam savremenih sanitetskih vozila, koja će biti korišćena za zbrinjavanje pripadnika policije, ali i u svakoj drugoj situaciji kada je neophodna pomoć građanima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.