Nova vozila za policiju i vatrogasce

VIDEO K9: Ministarstvo unutrašnjih poslova dodelilo je danas oko 80 vatrogasnih i službenih vozila vatrogascima i policiji radi bolje opremljenosti i bezebednosti građana.

305

Oko osamdest vatrogasnih i službenih Ministarstvo unutrašnjih poslova dodelilo je vatrogascima i policiji kako bi poboljšali njihovu opremljenost i bezbednost građana.

Pripadnici sektora za vanredne situacije dobili su 12 vatrogasnih vozila, koja će biti raspoređena u vatrogasno-spasilačke jedinice u Novom Sadu, Beogradu, Jagodini, Šapcu, Vranju, Novom Pazaru, Somboru, Kraljevu, Prokuplju i Zaječaru.

“Danas ste imali prilike da vidite osamdeset novih vozila koji videli novih vozila koji će doći u Ministarstvo unutrašnjih poslova. Od toga 12 vozila koja pripadaju sektoru za vanredne situacije, 12 vatrogasnih vozila, cisterni i navalnih vozila koji će širom Srbije pomoći da se požari gase lakše”, rekao je Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova.

60 kombi vozila biće korišćeno u Policijskoj brigadi, specijalnoj antiterorističkoj jedinici i Žandarmeriji, ali i u policijskim stanicama širom Srbije. Od toga su 33 kombi vozila predviđena za interventne jedinice policije. Neka od dosadašnjih vozila vatrogasno-spasilačkih ekipa, kako je rečeno, bila su stara i po 50 godina.

“Nabavili smo i 60 kombi vozila koji će biti korišćeni u specijalnim i posebnim jedinicama policije, u policijskoj brigadi, u SAJ-u i Žandarmeriji, ali takođe i u policijskim stanicama širom Srbije i pomoći će da policajci bolje rade svoj posao. Imali smo u nekim policijskim stanicama situaciju da su ovakvi kombiji bili prisutni samo u sedištu Policijske uprave, pa su morali da kruže i satima, da provode na terenu. Danas ćemo imati situaciju da gotovo svaka policijska stanica ima nova vozila, dakle pored onih koja su već koristili”, kazao je Stefanović.

On je istakao i da je Ministarstvo, posle dužeg vremena, nabavilo i osam savremenih sanitetskih vozila, koja će biti korišćena za zbrinjavanje pripadnika policije, ali i u svakoj drugoj situaciji kada je neophodna pomoć građanima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.