Nova Vlada Srbije za dve sedmice

VIDEO K9: Nova Vlada Srbije biće formirana za najdalje dve sedmice, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali. Ana Brnabić je mandatarka i za novu Vladu Srbije, saopštio je sinoć predsednik Aleksandar Vučić. Odluka je doneta, kako je naveo, nakon što je saslušao predstavnike izbornih lista, a na osnovu Ustava i u zakonski predviđenom roku.

0
22

U izboru za mandatara nove Vlade bilo je više kandidata, o čemu je bilo rečui na stranačkom nivou, izjavio je sinoć predsednik Srbije u svom obraćanju javnosti.

Pred novom Vladom Srbije su, istakao je Vučić, tri ključna izazova – pritisci oko KiM, zdravstvena situacija narednih meseci i očuvanje ekonomskog ritma u situaciji zatvorenih granica usled pandemije korona virusa.

Predsednik Srbije je naveo i da na jučerašnjoj sednici Predsedništva stranke nije bilo reči o eventualnim koalicionim partnerima o kojima će se, kako je kazao, više znati za pet do sedam dana, ali je istakao da očekuje značajne promene u Vladi.

Ministar finansija u prethodnoj vladi Siniša Mali izjavio je danas da će nova vlada biti formirana najkasnije za dve sedmice, te da će najkasnije početkom sledeće sedmice biti održana još jedna sednica Predsedništva SNS na kojoj će biti utvrđeni resori, nakon čega će biti izabran predsednik parlamenta, izglasani novi zakoni o ministarstvima i vladi, kao i nova vlada u kojoj će biti dva nova ministarstva – za ljudska prava, ravnopravnost polova i društveni dijalog i ministarstvo za brigu o porodici, deci i demografiji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.