Nova veza grada i Veternika

0
59

Bulevar Jovana Dučića biće produžen za 330m i spojen sa Ulicom Dragoslava Srejovića u Veterniku. Na spajanju ove dve saobraćajnice i Somborske rampe biće formirana kružna raskrsnica, koja će ujedno služiti i kao okretnica za autobuse.

Profil saobraćajnice podrazumeva dve kolovozne sa po dve saobraćajne trake po smeru, širine tri metra, razdelno ostrvo, obostrane pešačke i biciklističke staze, kao i obostrane parkinge i javno osvetljenje. Nakon toga sledi investicija u Ulicu Dragoloslava Srejovića koja treba da preraste u bulevar kako bi mogla da izdrži veći saobraćaj.

“Vrednost ovih radova je 255 miliona dinara, trećinu finansira Pokrajina i hvala im na tome, a dve trećine finansira Grad. Kanal T800 na ovom potezu koji je nekada imao funkciju, istu gubi sa izgradnjom atmosferske kanalizacije, tako da će i on biti zatrpan. Zelena površina između blokova zgrada ostaje kao parkovska površina sa igralištima i adekvatnim mobilijarom, a potez koji obuhvata i deo bivšeg rasadnika i drugih parcela biće urbanistički opremljen za izgradnju novih objekata. U blizini se grade i socijalni stanovi koji će se prodavati po ceni koštanja izgradnje, tako da ćemo promeniti ovaj deo grada na bolje”, kazao je Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.

Na novoizgrađenoj saobraćajnici, kako je rečeno, biće postavljen novi tip autobuskih stajališta prilagođenih niskopodnim autobusima, za ulazak starijih i osoba sa invaliditetom u autobuse.

Gradonačelnik je ovom prilikom rekao da je prioritet i dalje borba za zdravlje građana i pozvao sugrađane da se ne opuštaju, jer epidemija nije završena i postoji bojazan da bude ugroženo sve što se postiglo dosadašnjim merama.

“Nije gotovo dok god imamo i jednog obolelog. Posetili smo ovo gradilište da pokažemo da nastojimo da zadržimo što veći nivo investicija, uprkos ovoj krizi, jer to direktno utiče na ekonomiju grada. Verujem da će polovinom maja stanje biti mnogo bliže normalizaciji, a već sada pijace uglavnom rade, takođe i gradske ustanove kulture, osim pozorišta, ali bez masovnog okupljanja. Po naredbi Gradskog štaba, PU „Radosno detinjstvo“ se već sada priprema za prihvat dece kada država donese takvu odluku. Dobra vest je da smo dobili jednu ponudu za izgradnju javnih garaža, i to tri podzemne i jedne nadzemne, te razmatramo njenu validnost. Američki „Epik gejms“ nas je zamolio da prolongiramo na mesec dana prodaju Radničke 32, što ćemo usvojiti, jer nam odgovara zbog licitacije koja podrazumeva veći broj ljudi u zatvorenom prostoru. Dobro je što nisu odustali, ali ima i domaćih kompanija koje su zainteresovane za taj lokalitet. Čekaju nas Radnička 2 i Radnički univerzitet za koji imamo tri neobavezujuće ponude. Neće ovo biti lak kvartal za budžet, ali ćemo izdržati i sačuvati finansijsku stabilnost”, izjavio je Vučević.

Povezivanjem Novog Sada i Veternika na još jednom mestu biće rasterećen veoma frekventan Novosadski put, kao i ulice Mileve Marić i Stanoja Stanojevića koje građani trenutno koriste kao vezu sa Ulicom Dragoslava Srejovića i Veternikom.

Biće ostvaren kontinualan tok saobraćaja od Bulevara oslobođenja do Ulice kralja Petra I u Veterniku, a to je i preduslov za buduće uređenje ulice Dragoslava Srejovića u tom naselju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.