Nova ulaganja u zdravstvo

VIDEO K9: Predsednicima četiri vojvođanske opštine danas du uručeni ugovori za realizaciju projekata koji će doprineti unapređenju uslova za lečenje pacijenata i poboljšanje uslova rada zaposlenih. Sredstva su obezbeđena na konkursu Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine.

0
513

Ugovore u vrednosti od 137 miliona dinara za realizaciju projekata na unapređenju uslova za lečenje pacijenata i poboljšanje uslova rada zaposlenih, predsednicima opština Vrbas, Žabalj, Odzaci i Pećinci uručio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović koji je održao radni sastanak sa direktorima zdravstvenih ustanova u Vojvodini.

Mirović je potom naložio direktorima zdravstvenih ustanova i predstavnicima opština, da odmah počnu sa pripremom neophodnih procedura i tehničke dokumentacije, kako bi se radovi na projektima za koja su obezbeđena sredstva realizovali u što kraćem roku.

Prema ovim ugovorima, Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine dobio je za prvu fazu izgradnje objekta za smeštaj magnetne rezonance – 26,5 miliona dinara, Klinički centar Vojvodine za rekonstrukciju i sanaciju Klinike za ortopediju – 49,9 miliona dinara, dok je Specijalna bolnica za plućne bolesti „Dr Budislav Babić“ u Beloj Crkvi za završetak izgradnje novog objekta bolnice dobila 29,9 miliona dinara.

Opštine Vrbas, Žabalj i Odzaci, dobile su sredstva za nabavku medicinske opreme za potrebe domova zdravlja, a dok su opštini Pećinci sredstva usmerena za nabavku sanitetskog vozila.

Mirović je, takođe, istakao da je neophodno da se u naredne dve godine izvrši rekonstrukcija svih bolnica, instituta i klinika u okviru zdravstvenog sistema Vojvodine, za šta će Pokrajinska vlada u kontinuitetu obezbeđivati neophodna sredstva.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.