Nova ulaganja u Luku Novi Sad

VIDEO K9: Luka Novi Sad dobiće novoizgrađeni vertikalni kej, kontejnerski terminal i silos za žitarice. Uz prisustvo državnih i gradskih zvaničnika danas je svečeno obeležen početak ovih radova.

0
42

Početak izgradnje novog vertikalnog keja, kontejnerskog terminala i silosa za žitarice u Luci Novi Sad simbolično je obeležen postavljanjem vremenske kapsule sa porukama, koja je integrisana u betonski element koji će biti korišćen u izgradnji vertikalnog keja.

Kako je rečeno tokom posete zvaničnika, brodovi koji pristaju u Luku Novi Sad sada to čine uz obalu, a novom investicijom biće moguće njihovo pristaju direktno uz nivo keja.

„DP Novi Sad” jedini lučki operater koji je od nedavno osposobljen da prevozi robu u kontejnerima, tako da će novi terminal ujedno biti i skladište za kontejnere, naglasio je direktor ove kompanije.

Takođe, biće omogućeno da se kontejneri pakuju i odmah postavljaju na kamion ili voz, jer će posle mnogo godina biti obnovljena pruga koja prolazi kroz Luku.

Prema rečima ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomiraslava Momirovića, ulaganje u Luku Novi Sad je u interesu privrede Srbije, kao i saradnja sa kompanijom „DP World“ koja se obavezala da uloži 30 miliona evra u razvoj Luke.

Rečeno je i da će ovo biti najveći radovi u istoriji Luke Novi Sad, a deo su ukupnih investicija „DP World“ Novi Sad, koja je kupila novi kran, novu mehanizaciju za utovar robe, brod Albatros za bezbednije i brže uplovljavanje barži u luku, a izgradila je i putnički terminal za Novi Sad u koji je uloženo više od 500.000 evra.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.