Nova tura subvencija za kupovinu bicikla

VIDEO K9: Novosađani od sutra pa do 5. jula mogu da se prijave za sredstva koja je grad izdvojio za subvencionisanje kupovine bicikla, a Gradska uprava za zaštitu životne sredine raspisala je konkurs kojim traži udruženje koje će sugrađanima podeliti novac za kupovinu bicikala u drugoj turi dodele sredstava.

0
36

Gradska uprava za zaštitu životne sredine ponovo je raspisala javni konkurs za izbor udruženja koje će Novosađanima podeliti subvencije za kupovinu bicikala u drugoj turi dodele ovih sredstava.

Konkurs je namenjen je isključivo udruženjima građana koja će dodeliti subvencije, sa sedištem u Novom Sadu, koja su registrovana u skladu sa Zakonom o udruženjima i koja se bave zaštitom životne sredine i/ili promocijom biciklizma.

Prijave ova udruženja, ili više njih zajedno, mogu podneti na adresu Gradske uprave, u Rumenačku 110a, a rok za podnošenje prijave je 20 dana.

Grad je u drugoj turi planirao dodelu subvencija od ukupno 10 miliona dinara, od kojih se do devet miliona može koristiti isključivo za pomoć građanima u kupovini bicikla, dok se se deo sredstava u iznosu do milion dinara može koristiti za troškove udruženja za realizaciju programskih aktivnosti.

Ovaj posao je u prvom navratu, podsetimo, dobila Novosadska biciklistička inicijativa kojoj Novosađani, počev od petka 25. juna u podne pa do 5. jula, mogu podnositi prijave za dodelu subvencije u iznosu do 10.000 dinara za kupovinu bicikla.

Prijavljivanje je moguće popunjavanjem traženih podataka putem aplikacije www.environovisad.rs, dostupne na sajtu Gradske uprave za zaštitu životne sredine i  www.vozibicikl.rs na sajtu Udruženja “Novosadska biciklistička inicijativa”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.