Nova trafo stanica na Zlatiboru

VIDEO K9: Za područje Zlatibora i opštine Čajetina u decembru će biti puštena u napon nova, savremeno opremljena trafo stanica. Radove na ovom objektu obišli su predsednik Skupštine opštine Čajetina Arsen Đurić i v.d. direktor ''Elektroprivrede Srbije'' Milorad Grčić.

0
80

Čajetina i Zlatibor dobiće novo postrojenje na mestu starog koje je izgrađeno još 1961. godine.

Zlatibor je jedna od najpoznatijih turističkih destinacija u Srbiji gde se na žalost, kao i skoro u svim delovima Srbije, oko pola veka nije ulagalo u  razvoj infrastrukture rečeno je tokom obilaska radova.

Za izgradnju trafo stanice Zlatibor 1  je izdvojeno 400 miliona dinara iz državnog budžeta. Milorad Grčić, v.d. direktor Elektroprivrede Srbije, naveo je da je u pitanju Simensova oprema, urađene su sve montaže i sada se rade ispitivanja.

Prema rečima predsednika Skupštine opštine Čajetina Arsena Đurića, izgradnja ovakvog objekta je značajna zbog toga što će 90 objekata koji su već izgrađeni i čiji investitori očekuju priključenje moći da budu priključeni do kraja ove godine.

Zlatibor i Čajetina, kako je istaknuto tokom obilaska, sada konačno dobijaju novu trafo stanicu Zlatibor 1, pojačanu, sa mogućnošću duple snage u narednom periodu.

Trafo stanica Zlatibor 1 imaće dve ćelije po osam megavata, jednu ćeliju od 12 megavata i potpuno novu infrastrukturu, odnosno nove dovodne i odvodne kablove, a biće puštena u napon između 1. i 15. decembra.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.