Nova tehnologija obrazovanja

VIDEO K9: Sve više škola dobija novu opremu za svoje đake. Pametne table, računari, tableti, samo su deo onoga što se može videti u osnovnim školama. Tim povodom ekipa Kanala 9 posetila je OŠ "Kosta Trifković" koja je dobila novu opremu za računarske i matematičarske učionice.

0
515

Knjiga i sveska nekada su bili osnovna i jedina oprema za učenje. Današnjoj deci je to mnogo lakše.

Mnoge škole dobile su SMART table, tablete na kojima čitaju lektire, ali ipak, kada je reč o primeni moderne tehnologije u obrazovanju, nastavnici imaju važnu ulogu da pronađu pravi balans kako bi deci omogućili da razviju veštine i da nastave da istražuju kroz svoju maštu.

“Mi smo, inače, kao škola poznati po tome da već unazad više od 10 godina nastojimo da osavremenimo rad u školi, rad sa učenicima i nastavni proces. Naime, da bi to mogli, morali smo da koristimo i nova nastavna sredstva, nove informatičko-komunikacione tehnologije, koje svakim danom, svake godine sve više napreduju i sve više daju prostora osavremenjivanju nastave”, rekao je Milan Spasojević, direktor OŠ “Kosta Trifković”.

Ograničen izbor literature za decu više ne predstavlja prepreku za pružanje kvalitetnog obrazovanja, s obzirom na to da je mnoštvo knjiga u elektronskoj formi dostupno na internetu.

“Nažalost, učenici za sada mobilne telefone koriste za sasvim nešto drugo, a ne u cilju dobijanja značajnijih informacija. Mi nemamo, doduše, takve monitore koji predstavljaju, ustvari, te pametne monitore koje daju mogućnosti njihove široke primene nastave. Koristimo različite alate, web alate koji omogućavaju učenicima, a i samim nastavnicima da dođu i pokažu novo saznanje, da dođu do novih saznanja i da pokažu nešto novo u različitim oblastima”, naveo je Spasojević.

Iako su mnogi ubeđeni da nove tehnologije loše utiču na dečiju maštu, neke alatke zapravo podstiču decu da ovakve veštine praktično primenjuju. Kako navodi Spasojević, postoje aplikacije koje su veoma dobre za učenje i opismenjavanje dece.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.