Nova strategija VKK “Vasa Stajić”

VIDEO K9: Profesor doktor Miroslav Ilić novoizabrani je predsednik Vojvođanskog kulturnog kluba "Vasa Stajić". Na izbornoj skupštini održanoj u ponedeljak izabrani su i članovi predsedništva ovog kluba.

36

Nakon četiri godine postojanja Vojvođanskog kulturnog kluba “Vasa Stajić” izabrano je novo rukovodstvodstvo ovog udruženja u čijem je fokusu podsticanje i razvijanje naučnog, naučnoistraživačkog i stručnog rada u području kulture, tradicije i očuvanja vojvođanske baštine, promocija vojvođanskih vrednosti i antifašizma i njihova primena u obrazovanju, medijima i javnom životu.

Ilić je ovom prilikom istakao da članovi VKK „Vasa Stajić“ odbacuju „svaki nacionalizam, šovinizam, neargumentovane diskusije, vređanja, prostakluk i jednostranost, nesagledavanje kratkoročnih i dugoročnih posledica pogrešnih delovanja u javnoj sferi, svako politikanstvo i želju za dominiranjem bilo kog pojedinca, grupe ili kartela nad građanima i ljudima“.

Na skupu su određeni i programski zadaci i delovanje VKK sa novom strategijom delovanja.

Pored potpisivanje protokola sa deset nevladinih organizacija o zajedničkoj aktivnosti na očuvanju, promociji i razvoju društvenih i kulturnih vrednosti autonomne Vojvodine, u planu je, prema najavi predsednika VKK potpisivanje protokola sa još tri organizacije, među kojima je i Novi optimizam sa kojim je planirana zajednička organizaciju tribine „Srbija kao nedovršena država“ u subotu u Novom Sadu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.