Nova sezona Sterijinog pozorja

VIDEO K9: Najavljena je nova, 66. sezona Sterijinog pozorja koju će, između ostalog, obeležiti i koprodukcija sa Narodnim pozorištem "Priština" na drami Jovana Sterije Popovića pod naslovom "Ajduci".

0
22

Počinje nova pozorišna sezona i selekcioni ciklus za 66. Sterijino pozorje.

U koprodukciji Pozorja i Narodnog pozorišta „Priština“ iz Gračanice, kako je najavljeno, biće realizovan zajednički projekat, drama „Ajduci“ Jovana Sterije Popovića, koja, prema rečima rediteljke predstave Anđelke Nikolić, pokreće veliko pitanje da li nasilje može biti ikada opravdano u bilo kom smislu i koji su to viši ciljevi zbog kojih bi bilo kakvo nasilje bilo počinjeno.

Upravnik Narodnog pozorišta „Priština” Predrag Radonjić je ovom prilikom rekao da očekuje da će nova koprodukcija biti njihov najznačajniji pozorišni projekat u teatarskom životu. Sterijino pozorje potpislo je i ugovor sa Narodnim pozorištem Beograd o koprodukciji predstave „Uspavanka za Aleksiju Rajčić“ po tekstu Đorđa Kosića, koji je pobedio na Konkursu Pozorja za najbolji savremeni domaći dramski tekst u sezoni 2019/20, a predstava će biti realizovana krajem sledeće ili početkom 2022. godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.