Nova saobraćajnica na Satelitu

VIDEO K9: Novi Sad će dobiti malo više od pola kilometra nove saobraćajnice na Satelitu. Reč je o nastavku Ulice Bate Brkića, a radovi su počeli danas.

0
740

Ulica Bate Brkića, koja spada u primarnu mrežu saobraćajnica, nalazi se u stambenoj zoni Novo naselje, u severozapadnom delu Novog Sada. Izgrađena je u kompletnom profilu na deonici od Bulevara vojvode Stepe do Bulevara Jovana Dučića, kao i u manjem delu od Bulevara Jovana Dučića ka Futoškom putu.

Sada će biti izgrađena moderna saobraćajnica bulevarskog tipa u planiranoj regulaciji širine 40 m i dužine 550m, od Bulevara Jovana Dučića do Futoškog puta,koja će na još jednom mestu da poveže Novo naselje sa Futoškim putem.

Nova saobraćajnica će, prema projektu, imati dve kolovozne, sa po dve saobraćajne trake u smeru. Duž ulice, sa obe strane, predviđeni su parkinzi, sa obe strane ulice prostiraće se zeleni pojas, pešačke staze, biciklističke staze i po dva autobuska stajališta za svaki smer kretanja vozila.

Za ovu investiciju iz gradskog budžeta biće plaćeno 370 miliona dinara, a ugovoreni rok za završetak svih predviđenih radova je 240 dana, odnosno kraj jula naredne godine.

Reč je, kako je saopšteno iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije, o jednom od značajnijih projekata jer će po njegovom završetku biti rasterećene glavne saobraćajnice na Novom naselju, kao i vrlo frekventna raskrsnica Bulevara Jovana Dučića i Bulevara Slobodana Jovanovića.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.