Nova sala za OŠ “Desanka Maksimović” u Futogu

VIDEO K9: OŠ "Desanka Maksimović" u Futogu u novembru bi trebalo da dobije novu funkcionalnu fiskulturnu salu.

0
31

U Osnovnoj školi “Desanka Maksimović” u Futogu u toku su radovi na dogradnji škole i izgradnji sportske sale.

Ova škola je najgore prošla, od svih ostalih u gradu, u superćelijskoj oluji koja je Novi Sad zadesila prošlog jula, podsetio je gradonačelnik Milan Đurić koji danas obišao školu i gradilište te u školskoj biblioteci učenicima uručio knjige na poklon.

Đurić je naveo da je odluka o izgradnji nove funkcionlane fiskulturne sale u ovoj školi doneta na osnovu predloga sugrađana sa platforme „Tvoj grad“. Stoga je srušena stara sala, koja je bila površine 320 kvadratnih metara, a do novembra ove godine trebalo bi da bude završena nova veličine od 1.400 kvadrata.

Gradonačelnik je dodao da je Grad Novi Sad za ovu godinu predvideo ulaganja od 1,9 milijardi dinara u MZ Futog, koja broji oko 30.000 stanovnika, od kojih će 53 miliona dinara biti izdvojeno za izgradnju i rekonstrukciju putne infrastrukture.

Pre posete OŠ “Desanka Maksimović”, Đurić je obišao i Dom za starije i penzionere u Futogu, gde funkcioniše Prihvatilište za odrasla i starija lica u kojem se zbrinjavaju građani u stanju socijalne potrebe.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.