Nova radna mesta u Liru

VIDEO K9: Kako bi se smanjila nezaposlenost, država subvencioniše otvaranje novih radnih mesta i strane investitore. Jedan od njih je i američki proizvođač delova za auto industriju "Lear", koji od prošle godine posluje u Novom Sadu. Kako je i bilo najavljeno, Lir je proširio svoje poslovanje, te je otvoren novi proizvodni pogon u novosadskoj Radnoj zoni Sever IV.

1
3219

Preko četiri milijarde dinara grad Novi Sad je izdvojio za gradnju i opremanje objekta u radnoj zoni Sever IV, koji će narednih 10 godina biti u zakupu “Lear-a”.

Takođe, ova komapanija je od Republike dobila i 9,6 miliona evra za zapošljavanje radnika. Prošle godine, kada je fabrika otvorena, zapošljavala je 120 radnika.

“Mi proizvodimo kablove za automobilsku industriju, kablovske snopove za automobilsku industriju. Počeli smo prozvodnju u aprilu prošle godine na teritoriji Luke Novog Sada i počeli smo proizvodnju u ovoj hali u novembru prošle godine. Sada ukupan broj naših zaposlenih iznosi 1.500 ljudi”, istakao je Pavel Larionov, direktor kompanije.

Iako je grad Novi Sad uložio u otvaranje ovih proizvodnih pogona veliku svotu novca, jučerašnjem otvaranju novih pogona niko od predstavnika vlasti nije prisustvovao.

Na svečanosti su uručena priznanja najboljim radnicima u prethodnom periodu.

“Mi duboko cenimo mogućnost razvoja našeg biznisa u Srbiji. Preuzimamo na sebe obavezu vođenja biznisa na principima sigurnosti radnih mesta za sve naše zaposlene, na principima efikasnog upravljanja ljudskim resursima. Ovo nam omogućava da ispunjavamo naše osnovne ciljeve, da budemo najbolji dobavljač za naše kupce, da budemo najbolji poslodavac za naše zaposlene”, naveo je Larionov.

Zajedno sa kancelarijama i skladištima, novi pogon prostire se na 29.000 kvadratnih metara i u njemu će se proizvoditi žičani pojasevi za dva najveća evropska proizvođača automobila.

Podsetimo, kada je Lir krajem aprila prošle godine pokrenuo prve pogone u Novom Sadu, bilo je najavljeno da bi ova kompanija trebalo da uposli oko dve i po hiljade radnika.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.