Nova radna godina u vrtićima

VIDEO K9: Od sutra Predškolska ustanova Radosno detinjstvo otvara svoje vrtiće za više od 8 hiljada mališana. Kako poručuju iz ove ustanove, sve je spremno za početak nove radne godine jer Radosno detinjstvo, od maja ove godine, radi uz pojačane mere zaštite od epidemije korona virusa.

0
709

Od početka nove radne godine stigle su i nove instrukcije o boravku dece u PU Radosno detinjstvo.

Prema rezultatima ankete koju je Predškolska ustanova sprovela u novosadskim vrtićima od 1. septemba boraviće oko 8.153 dece u svih 70 vrtića širom grada, za sada u manjim manjim grupama od 15-16 dece sa po dva vaspitača.

Deca u vrtićima Radosnog detinjstva mogu da borave od 06 do 17 časova.

Roditelji treba da dovedu decu do osam časova, kada se zaključavaju vrtići i vrši prva dezinfekcija prostora zbog velikog broja koncentarcije ljudi, a vrata će ponovo biti otvorena od 14 časova.

U slučaju da se dete razboli, PU Radosno detinjstvo, kao i do sada, obaveštava roditelje ili staratelje o tome.

Za sada je primljeno oko 15.800 dece, a upis još uvek traje.

Marijana Popov, direktrka PU “Radosno detinjstvo” naglašava da nisu popunjeni kapiciteti četvoročasovnog boravka, a ispod crte, odnosno na listi čekanja ostalo je još oko 1500 dece, a do decembra će biti otvoreni dodatni objekti, tako da će jedan deo te dece biti primljen u nove vrtiće.

Prvog septembra krenuće oko polovine od ukupnog broja upisane dece.

Ukoliko neko dete ne može da boravi u vrtiću jer je bolesno, roditelji su u obavezi da o tome obaveste vaspitača grupe koju dete pohađa i da nakon završetka bolesti donesu potvrdu od pedijatra da je dete zdravo, poručuje Popov. A u slučaju da se roditelj predomisli i ne želi da šalje dete u vrtić zbog epidemije, dovoljno je samo da javi vaspitaču svoju odluku.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.