Nova peticija za park na Telepu

VIDEO K9: Žitelji Telepa ponovo su pokrenuli peticiju za izgradnju davno obećanog parka na jedinoj preostaloj zelenoj površini u tom delu Novog Sada. Strahuju, kako kažu, da je im je ovo poslednja šansa jer prema trenutnom planu, na toj površini treba da niknu višespratnice.

0
35

Obećanje da će ova zelena površina na Telepu biti pretovrena u park obradovala je žitelje ovog dela Novog Sada 2007. godine.

Grad je potom odustao od te namere i odlučio da na toj lokaciji sagradi vatrogasni dom, zbog čega su sugrađani 2018. protestovali i pokrenuli potpisivanje peticije u kojoj je skupljeno dve i po hiljade potpisa. Peticija je uvažena, od vatrogasnog doma grad je odustao, a kasnijim planovima predviđena je zelena površina na 1,2 hektara, dok je ostatak namenjen izgradnji stambeno-poslovnog kompleksa.

Ovaj deo grada već je prenaseljen, kaže Tanja Lazarević sugrađanka sa Telepa, parking mesta praktično da i nema, a automobili se kreću i po pešačkim i po biciklističkim stazama što im, prema njenim rečima, stvara brigu za bezbednost pre svega dece, koja takođe nemaju u blizini obezbeđenu površinu na kojoj bi mogli slobodno da trče i da se igraju.

Ovaj prostor je, kako je navela, jedina preostala zelena površina pogodna za izgradnju parka koji bi dobrodošao i sugrađanima sa Satelita i Adica.

Zbog su Telepčani nastavili borbu za zelenu površinu te ponovo pokrenuli peticiju kako bi najzad dobili park.

Onlajn peticija za izgradnju parka na Telepu postavljena je na Fejsbuk grupi „Sačuvajmo Telep Novi Sad“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.