Nova pecaroška mesta u Vojvodini

VIDEO K9: Vojvođanski pecaroši su dobili ukupno 40 novih mesta u Srbobranu i Jankovom mostu na kojima mogu uživati u svojoj omiljenoj rekreaciji.

0
60

Ribolovci u Vojvodini od sada mogu pecati i na još 40 novih uređenih mesta. Vode Vojvodine uredile su 10 novih pecaroških mesta na kanalu DTD kod mosta u Srbobranu, a još 30 na obali kod Jankovog mosta.

Lokacija u Srbobranu je izuzetno popularna među rekreativnim ribolovcima i na njoj je prošle godine već postavljeno deset mesta za pecanje.

Platforme su urađene od drveta, široke jedan i po i duge dva metra. Uređenje obale kod Srbobrana je, navode iz ovog javnog preduzeća, posebno obradovalo učesnike regate „Vode Vojvodine“ koja je sedmog dana plovidbe vojvođanskim rekama i kanalima, stigla u to mesto.

Uoči dolaska regate, uređena je obala i izmuljeni vodotok i korita Starog Begeja u dužini od 640 metara kod Jankovog Mosta. Nakon uređenja obale postavljena su nova drvena ribolovna mesta, dimenzija 1,5 sa 2 metra te je sada jednostavniji pristup kanalu. Inspekciona staza, koja se koristi za potrebe vodoprivrede, istovremeno je na raspolaganju za šetnju i rekreaciju. Na ovaj način nastavljena je i inicijativa pokrenuta prošle godine o uređenju obale povodom dolaska regate.

Pomenimo i da ovogodišnja regata “Vode Vojvodine” završava danas, na Međunarodni dan Dunava, besplatnim programom i koncertom na novosadskom Štrandu.

FOTO/ JP Vode Vojvodine

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.