Nova parking mesta u gradu

VIDEO K9: U novosadskom Parking servisu kažu da su zadovoljni rezultatima u godini na izmaku imajući u vidu rekonstrukciju i izgradnju novih parkirališta i popularnost NS Bike sistema među sugrađanima.

0
120

U Parking servisu navode da su, nakon višegodišnje borbe sa finasijskom konsolidacijom i sanacijom preduzeća, stvorili uslove za nova ulaganja i nesmetan rad, a tokom 2019. uspeli su da završe niz značajnih projekata.

“Moram da kažem da sam izuzetno zadovoljan sa 2019. ako imamo u vidu da je 2017. što se tiče Parking servisa obeležila izgradnja novog parkinga u dvorištu Matice srpske, ako je 2018. obeležio novi parking, odnosno rekonstrukcija 350 parking mesta na Bulevaru oslobođenja. Moramo se složiti da je 2019. obeležila novi parking, izgradnja novog parkinga u ulici Filipa Višnjića i izgradnja jednog velelepnog parkinga u ulici Bulevara Despota Stefana pored Gerontološkog centra i stadiona Kabel. Kapacitet parkinga je negde oko 100 parking mesta”, naveo je Stevan Lugonja, direktor JKP Parking servis.

Izgrađene su, podsetio je Lugonja i nove biciklističke i pešačke staze u dužini od oko 500 metara.

“Ja bih napomenuo da smo ove godine takođe uradili prvu fazu sanacije jednog devastiranoga parkinga u Fruškogorskoj zoni, odnosno u glavnom ulazu na plažu Štand, da smo uradili prvu fazu koja je podrazumevala sanaciju saobraćajnica gde u narednom nekom periodu očekujemo i da taj parking zasija u nekom punom sjaju sa nekih novih 200 parking mesta”, rekao je Lugonja.

Nova NS Bike stanica nikla je ove godine na Bulevaru Kralja Petra, a Lugonja je objasnio da su ove godine uvedene i elektronske parking karte od kojih je oko 300 izdato već u prvoj sedmici. Od akcija koje su obeležile ovu godinu, Lugonja smatra da je najinteresantnija ona koja se tiče bebi parking kartica.

“Dakle, mi smo na neki način dali skroman doprinos natalitetnoj politici Vlade Republike Srbije i obezbedili našim majkama, porodiljama, sate besplatnog parkiranja. Tako da smo im bar omogućili da do onih institucija koje moraju da posete u ovom periodu razvoja i života deteta stignu besplatno i da ne misle na obavezu plaćanja parkiranja””, kazao je Lugonja.

Prema njegovim rečima, u 2020. ih očekuju radovi na parkinzima u Radničkoj ulici, na Trgu Komnenskog i u Ulici Boška Buhe, kao i sticanje koncesionih prava sa investitorima za četiri nove javne garaže.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.