Nova oprema Naučnom institutu za prehrambene tehnologije

VIDEO K9: Naučni institut za prehrambene tehnologije dobiće nove aparate za analizu pesticida u vrednosti od 34 miliona dinara, koje će sufinansirati Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost.

0
38

Naučni institut za prehrambene tehnologije pri Novosadskom univerzitetu, koji ima 99 zaposlenih, bavi se, između ostalog i proverom kvaliteta hrane.

Rade, kako kažu, za mnoge kompanije i privatnike, a pre par godina dobili su, zahvaljujući donacijama Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost i opremu za GMO analizu.

U narednom periodu opremu Instituta će upotpuniti i tečni i gasni hronometar, koji će jednim delom takođe finansirati Sekretarijat. U Institutu navode da ova podrška utiče na širenje i unapređenje njihovog rada.

Dr Nebojša Ilić objašnjava da su aparati koji treba da stignu specijalizovani za analizu pesticida, a u Sekretarijatu kažu da se radi o opremi vrednoj 34 miliona dinara.

Milošević ističe da je Naučni institut za prehrambene tehnologije najreferentnija naučna institucija Novosadskog univerziteta u koju se permanentno ulaže.

Ilić je izrazio nadu da će Sekretarijat i Institut imati dobru saradnju, što će omogućiti, kako je rekao, sigurnost da naši građani jedu zdraviju i bolju hranu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.