Nova oprema na igralištima za decu

VIDEO K9: Uskoro će u Novom Sadu biti obnovljena dečja igrališta i teretane na otvorenom za šta je Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala raspisala javni poziv za nabavku i ugradnju opreme i podloge.

0
14

U cilju poboljšanja kvaliteta boravka dece na javnim površinama formirana je tehnička dokumentacija za realizaciju „Nabavke i ugradnje opreme i podloge za dečja igrališta i teretane na otvorenom na teritoriji Novog Sada“.

U Izveštaju Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije navedeno je da su postojeća igrališta u velikoj meri devastirana i nisu prilagođana potrebama dece, te je usvojeni koncept sa započetom idejom ostvarenja „zdravog okruženja“ za decu predškolskog uzrasta prilagođen njihovom psiho-motoričjom statusu.

Radovi podrazumevaju nabavku opreme za igrališta, transport i ugradnju nove opreme, kao i radove na podlozi i ugradnji urbanog mobilijara. Na svim lokacijama neophodno je uklapanje sa vegetacijom, a korišćeni materijali moraju da zadovoljavaju sve standarde kvaliteta i sigurnosti.

Tehničkom dokumentacijom definisan je i izgled novih elemenata opreme za dečja igrališta, pa će se ona sastojati od setova za penjane, ljuljaški za decu različitog uzrasta, klackalica za decu uzrasta od 3 do 16 godina, njihalica i vrteške namenjene za maksimalno 3 osobe sa invalidskim kolicima i 6 osoba za koje su predviđene klupe za sedenje. Vrednost radova je procenjena na oko 46 miliona dinara bez PDV-a, a javni poziv traje do 26. aprila

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.