Nova nadstrešnica na Najlonu u 2017.

VIDEO K9: Hladno vreme i nepovoljne vremenske prilike naročito nepovoljno utiču na prodavce na novosadskim pijacama. U JKP Tržnica do sada su pokušavali da iznađu načine da zaštite prodavce i njihovu robu. U planu za ovu godinu je postavljanje nastrešnica na Najlon pijaci.

0
1119

Potreba za postavljanjem nadstrešnica na Najlon pijaci postoji već duže vreme. JKP Tržnica je pre desetak godina postavila deo nadstrešnice, koji je u prethodne četiri godine produžavan u dva navrata.

“Mislim da je to vrlo dobro. Produžena je tako da bude što jeftinija i što ekonomičnija. Znači, nije to bilo tako pompezno i veliko, kao što je bilo sa postavljanjem prve nastrešnice, nego je išla niže, ali koja je zadovoljavala sve uslove. Da bi kod druge kada je gradila, Tržnica shvatila da je još bolje ako se jedan deo stavi u providni leksan koji sunce ne obasjava da bi dobili i svetlost, jer reflektorsko svetlo nije prirodno”, rekao je Dušan Bajić, v.d. direktor JKP “Tržnica”.

Natkrivanje Najlon pijace je potpuno opravdano, kaže direktor, navodeći da na taj način prodavci, ali i njihova roba bivaju sačuvani od kiše, vetra, snega, leda.
1001kaseta 3

“Vidite, na primer, današnji dan nam to potvrđuje, ova nedelja nam to potvrđuje. Svaki kišni dan nam potvrđuje to da je opravdano pokrivati Najlon, pogotovo zato što je opredeljenje grada da Najlon, “zauvek” ostane tu, da je opravdano ulagati u njega i proširivati prostor koji se može koristiti kod loših atmosferskih uslova”, naveo je Bajić.

Pogotovo je ovo značajno jer je Najlon nekada radio samo nedeljom, a sada radi i četvrtkom popodne i petkom i subotom, a moguće je da će u narednim godinama Najlon raditi svakog dana, te je opravdano ulaganje grada u ovu pijacu. Stoga je JKP Tržnica planirala da u ovoj godini izdvoji 13.200.000 dinara za izgradnju nadstrešnica na Najlonu, ali u Tržnici ne mogu da preciziraju kada će nastrešnica i biti postavljena.

“Ne zavisi sad više ni od Grada, ni od nas kada će to biti. Mi smo planirali da se to gradi i radi u drugom delu ove godine, posle sedmog meseca. Zašto? Zato što je sada potrebno uraditi projekat, treba izvaditi dozvole, treba platiti komunalije, treba obaviti svu tu proceduru koja traje neki period i teško da će ona moći da se završi za 30 dana. Možda će se sama dozvola dobiti za 30 dana, koliko je i rok, ali će potrajati predradnje – dozvole za struju, gradnju, statika i sve ostalo što sleduje”, istakao je Bajić.

Kako je najavio Bajić, Tržnica već od februara kreće sa pribavljanjem sve potrebne dokumentacije, nakon čega sledi raspisivanje tendera i realizacija investicije od koje bi koristi trebalo da imaju i tržnica i grad – jer kako je pojasnio, zahvaljujućim boljim uslovima na pijaci će biti više kupaca, a i prodavaca, a to znači i više naplaćenih pijačarina kojima se delom pune budžeti Tržnice i Grada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.